Android 2.2 Froyo udělá z vašeho mobilu Wi-Fi hotspot

Není to žádná převratná novinka a s doinstalováním příslušné aplikace to umí (zřejmě) všechny mobilní operační systémy, ale teprve Google Android ve verzi 2.2 zvané Froyo bude mít tuto funkci už v základu. O co jde? O funkci Wi-Fi hotspot. Ta umožní každému telefonu s Androidem 2.2 nasdílet GPRS/EDGE/3G připojení k internetu přes Wi-Fi. Zkrátka z mobilu uděláte takový přenosný hotspot, ke kterému se pak už připojí kterékoliv jiné Wi-Fi zařízení.

Google Android 2.2 Froyo se teprve připravuje na svou premiéru, ale tuto zajímavou informací s předstihem přinesl server TechCrunch.com, který ji dokázal vydolovat ze svých tajných zdrojů. Dalšími novinkami, které článek zmiňuje, je USB tethering (jednoduché sdílení internetu přes USB kabel) a podpora pro Flash. Froyo by měl být představen už příští týden, update bude dostupný pro všechny telefony, které zvládají současnou verzi Android 2.1 (Nexus One, HTC Desire atd.)

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Foto: TechCrunch.com
Diskuze (17) Další článek: Hlasy z Hvězdných válek v navigacích: poslechnete Darth Vadera?

Témata článku: , , , Google Nexus One, HTC Desire, Froyo, Přenosný hotspot, #Android, F +, MOBI, Wi-fi hotspot, USB Tethering, Mobil, Jednoduché sdílení, Hotspot, Vaš,