Android Auto se brzy změní. Displej rozdělený na dvě části už nebude volitelný, ale novou normou

  • Aplikaci Android Auto čeká redesign
  • Povinně přejde na režim Split Screen
  • Google chce, ať mají řidiči důležité informace pěkně rychle po ruce

Na konferenci Google I/O jsme se nedozvěděli jen softwarové novinky týkající se Androidu 13, ale americký gigant také odhalil redesign aplikace Android Auto. Ta slouží k propojení smartphonu s Androidem s infotainment systémem moderních vozů. Aplikaci si přitom nemusíte nijak stahovat, ale je přímo součástí systému. A brzy se do ní dostane spousta novinek.

Tou největší je přizpůsobení rozhraní aplikace k rozměrům, orientaci a k rozlišení samotného displeje. Aplikace bude defaultně využívat režim rozděleného displeje (tzv. Split screen), abyste měli hned po ruce nejdůležitější aplikace - zprávy, resp. kontakty, ovladače hudebního přehrávání a navigaci. A to bez toho, abyste mezi aplikacemi museli neustále přepínat.

Klepněte pro větší obrázek
Aplikace Android Auto bude „povinně“ používat režim Split Screen. Na displej se tak v jednu chvíli vejde více podstatných informací

Z tzv. „docku“, který bude umístěn u spodní hrany displeje nebo na hraně, která je nejblíže sedadla řidiče, si budete moci spustit Google Assistanta, poslední notifikace nebo zde bude tlačítko, kterým si otevřete aplikační nabídku. Hlasový asistent nově dokáže při komunikaci za jízdy navrhovat rychlé odpovědi, mezi nimiž nechybí ani automatické sdílení odhadovaného času příjezdu do cílové destinace s vašimi kontakty v telefonním seznamu.

Auta, která v sobě mají nainstalovaný systém Android Auto OS, brzy dostanou navíc webový prohlížeč a možnost sledovat YouTube videa přímo v displeji auta. Navíc se z telefonu dozví, kde přesně s autem zaparkovali. Google chce displej v autě v budoucnu využít ještě více, a tak se mají uživatelé brzy těšit i na jednoduché streamování obsahu z telefonu do auto-displeje.

Takto bude vypadat nová verze aplikace Android Auto:

Zdroj Blog.google

Diskuze (10) Další článek: Dochází prostor v úložišti? Může pomoct vymazání mezipaměti. Poradíme, jak na to

Témata článku: Google, , , , , , Důležitá informace, Google Assistanta, Aplikace, Režim, Čas příjezdu, Auto OS, Auto, ? Displej, Displej,