Android Experiments: Google vybral 20 nej… aplikací

Čeho je schopný nejmodernější software? Google Experiments mají dohnat vývojáře na hranice možného, ale ochutnat mohou i běžní uživatelé.

Google rozjel web AndroidExperiments.com, na kterém chce prezentovat, co je možné udělat na Androidu, případně Androidu wear. Aplikace jsou inovativní, zajímavé, používají nejmodernější API, tlačí hardware na pokraj možného… Ve startovací sbírce je dvacet projektů od ciferníku pro Android Wear přes kreslení v prostoru po aplikaci ovládající provázkový ploter.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Všehochuť, která stojí za prozkoumání!

Aplikace jsou to umělecké, hravé, užitečné i zcela zbytečné. Všechny však mají jít vzorem – především dalším vývojářům. A nejde jen o to říct „Podívejte, tohle je možné udělat.“ Tyhle projekty také rovnou řeknou, jak na to – všechny jsou totiž open source, takže každý může nahlédnout, jak je co udělané.

Aplikace jsou běžně dostupné na Google Play a bezplatné, takže je můžete vyzkoušet. Jen je k některým potřeba speciální hardware – ať už zmíněný plotr, nebo pásový robot. Na webu se budou objevovat další a další projekty a myslím, že se jej vyplatí sledovat, i když zrovna nejste vývojář.

PS: Existují také Chrome Experiments!

Diskuze (2) Další článek: HTC to nevzdává. Představilo plán restrukturalizace

Témata článku: Google, , , , , , , Speciální hardware, Google +, #Android,