Android už vyhlíží Fast Pair sluchátka. Pixel Buds Pro jej budou mít první, záhy se přidá Sony a JBL

  • Android je připraven na novou generaci bezdrátových sluchátek
  • Těšte se na rychlé přepojování mezi tabletem a telefonem
  • Mimo Pixel Buds Pro funkce brzy dorazí i do modelů od Sony a JBL

Google oznámil, že operační systém Android je připraven na sluchátka s podporu Fast Pair. Jedná o funkcí, která funguje podobně, jako rychlé přepojování sluchátek AirPods mezi zařízení od Applu, jenže na Androidu.

Technologie Fast Pair umožní okamžité párování sluchátek mezi zařízeními, aniž byste museli stisknout nějaké tlačítko. Google k přepínání využije kontextové informace a také aktuální stav jednotlivých zařízení. Je zde také pevně nastavený seznam priorit (média, hovory a další zvuky zařízení), podle něhož se budou sluchátka párovat s různými vašimi zařízeními.

Klepněte pro větší obrázek
Funkci Fast Pair budou jako první podporovat sluchátka Pixel Buds Pro, Android už je na Fast Pair připraven

Běžně používaný přístup Multipoint dnes umožňuje připojení sluchátek ke dvěma zařízením současně. Využije je až to zařízení, které aktuálně požaduje zvukový výstup. Při změně zařízení tedy nedochází k žádnému přepojování, Fast Pair se sice musí přepojit, ale Google u něj vyzdvihuje automatické rozpoznávání zvuků a režim priorit. Je však zřejmé, že sluchátka budou mít v budoucnosti dva základní režimy, a vy si vyberete ten, který zrovna potřebujete. A pokud by Fast Pair snad nefungovalo podle představ, vždy můžete přes notifikační lištu přesměrovat zvukový výstup na předchozí zařízení.

Google první, Sony a JBL záhy nato

Abyste mohli funkci Fast Pair použít, bude v prvé řadě nutné všechna vaše zařízení propojit pomocí stejného Google účtu. Zadruhé budete samozřejmě potřebovat sluchátka s podporou Fast Pair, a prvními takovými budou Pixel Buds Pro.

Představení sluchátek Pixel Buds Pro:

Exkluzivita jim však nevydrží dlouho, už brzy se na trh dostanou sluchátka od Sony a JBL s podporou Fast Pair. Tato funkce je sice zatím omezena jen na Android, ovšem Google uvažuje nad tím, že podpora Fast Pair se průběžně dostane i na další „oblíbené“ platformy. Mezi řádky tak můžeme číst podporu iOS či desktopového Windows. 

Zdroj: Google Blog

Diskuze (2) Další článek: Slušně vybavený model nižší střední třídy s podporou 5G. Vivo Y52 je ve výprodeji o tisícovku levnější

Témata článku: Google, , , , , , , , , Sluchátko, F +, Zařízení, Google blog, Funkce, Pixel Buds, Multipoint, Buds,