Ani do Polska, ani do Finska. Chcete-li super ceny, staňte se úředníkem

Nezávislá komunita spotřebitelů Licit reaguje na šetření ÚOHS. Úřad uznává, že český telekomunikační trh je pokřivený, jelikož firmy a organizace platí ve srovnání s obyčejnými smrtelníky výrazně nižší ceny.

Spotřebitelé sdružení v Licit se cítí cenově diskriminovaní a podali podnět na ČTÚ. Přiložili dokument, který mapuje ceny, za které se volá na desítkách městských úřadů. Informace Licit získal díky zákonu o svobodném přístupu k informacím nebo ve veřejných registrech smluv.

Tak třeba na strakonickém městském úřadě mohou neomezeně volat za 270 Kč a v ceně jsou i 3 GB dat, poskytovatelem je O2. V Ústí nad Orlicí mají od T-Mobilu za 205 Kč neomezené volání, SMS a 1,5 GB dat. Vodafone své cenové možnosti ukazuje například v Děčíně, kde na městském úřadě získali neomezený hlasový tarif, SMS a 3 GB dat za 212 Kč.

Klepněte pro větší obrázek
Několik příkladů, na kompletní tabulku si můžete kliknout níže  

Příkladů je k mání vícero, najdete je hezky pohromadě zde.

Diskuze (39) Další článek: Na co se můžeme těšit ve Windows 10 v roce 2018

Témata článku: , , , , , , Úředník, F +, Ústí nad Orlicí, Data, Spotřebitel, Obyčejný smrtelník, Polsko, Licit, Super +, Kompletní tabulka, Finsko, Super cena, Super, Sup, ORL, Městský úřad, Neomezené volání, Smrtelník, STAN