Aplikace Uber má na iOS nový živý widget a u iPhonu 14 Pro využívá Dynamic Island

Uber připravil novinky ve své aplikaci určené pro platformu iOS. Aktuální verze 3.553.10000 přináší živý widget na obrazovku zamknutého iPhonu a u modelů řady iPhone 14 Pro využívá také funkce Dynamic Island pro rychlou notifikaci o času příjezdu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Uber používá Dynamic Island na modelech řady iPhone 14 Pro

Živý widget pro zamčenou obrazovku je nově dostupný všem uživatelům operačního systému iOS 16, tedy majitelů iPhonu 8 a novějších. Po objednání jízdy v Uberu se na uzamčené obrazovce zobrazují živé informace o jízdě. Na widgetu jsou přehledně zobrazeny údaje o tom, za jak dlouho řidič zákazníka vyzvedne, jméno blížícího se řidiče i SPZ a model jeho vozu. V průběhu jízdy je pak zobrazena informace o průběhu jízdy včetně přesného času vysazení v cíli. Prakticky tak není mít potřeba samostatnou aplikaci.

Klepněte pro větší obrázek
Živý widget ukazuje základní informace o jízdě na zamčené obrazovce iPhonu

Pro iPhone 14 Pro a 14 Pro Max je zde podpora funkce nazvané Dynamic Island. Jde o vrchní část displeje, kam je do oválného prostoru umístěna selfie kamera a senzory pro Face ID. Oblast se v některých aplikacích dynamicky zvětšuje nebo zmenšuje a zobrazuje některé dílčí informace. Tím Apple vytváří dojem, že chybějící zobrazovací prostor není nežádoucí, ale vlastně záměrný.

Jak se Uber zobrazuje v oblasti Dynamic Island:

Konkrétně aplikace Uber v prostoru Dynamic Island zobrazuje, kolik minut zbývá do příjezdu řidiče. Po příjezdu řidiče na určenou adresu vyzvednutí se notifikace v Dynamic Islandu zvětší a zobrazí podobně jako widget na zamknuté obrazovce i další informace o řidiči – jméno, model vozu a SPZ.

Největší změny za posledních několik let

Další vylepšení v aplikaci Uber mohou využít všichni uživatelé bez ohledu na model iPhonu. Objednávání jízd se zjednodušuje díky nabídce „Uložená místa“, která se objeví po klepnutí na vyhledávací políčko „Kam to bude?“ na domovské obrazovce. Vedle toho se zobrazí i seznam destinací vybraný podle minulých jízd, a tedy vyhodnocený jako nejpravděpodobnější cíl další cesty.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nová podoba domovské obrazovky aplikace Uber

Podle Uberu jde o největší designové změny v aplikaci za posledních několik let.„Aplikace Uber je jednodušší, intuitivnější a personalizovanější než kdykoli předtím. Víme, že život může být zejména v dnešní době nepřehledný, a doufáme, že si zákazníci toto osvěžené prostředí Uberu oblíbí," říká k aktualizaci šéfka produktového oddělení Uberu Jen You.

Diskuze (5) Další článek: Recenze mobilu Vivo X90 Pro. Je skoro bez chyby a drží se tak dobře, že jej nedáte z ruky

Témata článku: , , , , , , Aplikace, Ubrat, Model, Jízda, Obrazovka, Čas příjezdu, Island,