Aplikace Záchranka funguje už 5 let. Pomáhá také v boji proti koronaviru

Aplikace Záchranka má za sebou první úspěšnou „pětiletku“. Od roku 2016 si ji do telefonu instalovalo více než půldruhého milionu uživatelů. K tísňovému volání využije aplikaci v průměru 60 lidí denně, za celých pět let to bylo více než 64 tisíc odbavených SOS hovorů.

Klepněte pro větší obrázek

V průběhu let ale Záchranka kromě své primární úlohy přibrala i další funkce – spolupracuje s horskými službami v několika evropských horách a v posledním roce například zasílá užitečné informace o probíhající koronavirové pandemii. Varovná upozornění v podobě push notifikací o pandemii covid-19 má aktivováno na 850 tisíc uživatelů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Aplikace zvládá mnohem více funkcí než pouze přivolání záchranné služby

Právě v modulu Horské služby chtějí tvůrci Záchranky v letošním roce představit několik novinek. Aplikace nově přidá varování a výstrahy související s počasím, lavinové předpovědi nebo třeba elektronickou knihu vycházek. Díky ní bude možné zadat trasu a dané turistické cíle konkrétního dne. Pokud se turista nevrátí v nastavené době a jeho bezpečnost nepotvrdí ani avizovaná blízká osoba, bude zaslána notifikace dispečerovi horské služby v dané oblasti.

Aplikaci Záchranka stahujte zdarma:

Diskuze (2) Další článek: RECENZE: Google Pixel 5 – ikona ztratila své kouzlo i některé funkce

Témata článku: , , , , , Notifikace, Přivolání, Pandemie, Horská služba, Tísňové volání, Záchranná služba, F +, Aplikace, Covid, Poma, Pro +