Apple chystá brýle pro virtuální realitu. Připojovat se budou k iPhonu

O tom, že Apple chystá brýle Apple Glass, se mluví už roky. Nyní The Information přišel s podrobnostmi. Budou kombinovat rozšířenou a virtuální realitu a nebudou vypadat jako konvenční brýle, půjde spíše o zařízení ve stylu HTC Vive. Další zásadní informace je, že k fungování budou potřebovat iPhone či jiné zařízený s velkým výpočetním výkonem.

Brýle nenabídnou dostatek vlastního výkonu, a tak se budou muset spoléhat na výpočetní sílu druhého zařízení. Apple údajně nedávno dokončil vývoj třech 5nm čipů, které je uzpůsobené pro potřeby náhlavního příslušenství. Nejde o nich ale o výkon, ale pro rychlou konektivitu s telefonem, rychlou kompresi a dekompresi videa a také o co největší energetickou úspornost. Brýle totiž budou mít vlastní baterii, která je bude pohánět.

TSMC pro Apple nyní vyrábí první prototypy těchto čipů s tím, že ale podle The Information případná masová výroba přijde nejdříve za rok. Brýle by tedy mohly být představeny nejdříve na podzim 2022, ovšem pravděpodobně i tak s odloženou dostupností. Kromě VR brýlí podle The Information Apple paralelně pracuje i na více tradičních brýlích Apple Glass pro rozšířenou realitu, ty ale prý přijdou na trh až v roce 2023.

Nedávno představené HTC Vive Focusn3:

Zdroj: The Information, Via Macrumors

Diskuze (5) Další článek: Vynalézavost útočníků nezná mezí. Kabel k iPhonu v sobě ukrýval keylogger

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , , Connection, Styl, Realita, The Information, CLOS, Via MacRumors, Pro +, Apple Glass,