Apple dnes vypouští nové operační systémy iOS 14, iPadOS 14 a watchOS 7

Dnes se zařízení značky Apple dočkají nových verzí svých operačních systémů: iOS 14, iPadOS14, watchOS 7 a tvOS 14 (chybí pouze macOS 11, dorazí později). Aktualizace dorazí tradičně jako OTA update, který se vám nabídne k instalaci až bude dostupný. Pokud u iPhonu/iPadu máte povolené automatické aktualizace, instalace proběhne sama, když bude zařízení v noci na nabíječce a připojené k Wi-Fi.

V iOS 14 a iPadOS 14 se můžete těšit na přepracované widgety, které lze umístit kamkoliv na plochu, přibude centrální nabídka aplikací, vylepšení se dočkaly iMessage a další aplikace. iPad se naučí převádět rukopis (Apple Pencil) na text, bohužel pouze v angličtině. U hodinek se těšte hlavně na sdílení ciferníků, sledování spánku, kontrolu mytí rukou a měření nových aktivit včetně tance.

Apple iOS 14 si budou moci nainstalovat uživatelé až pět let starých zařízení a novějších, tedy od iPhonu 6s/6s Plus či původního SE. Podporován je i přehrávač iPod Touch 7. generace. U tabletů bude iPadOS 14 dostupný od iPadu Air 2, iPadu 5. generace, iPadu mini 4. generace a na všechny iPady Pro. WatchOS 7 jde na Apple Watch Series 3 a novější.

Diskuze (5) Další článek: Aktualizace aplikace Počasí & Radar přináší interaktivní zobrazení teploty na celém světě

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , , , , Aplikace, IMessage, Operační systém, Zařízení, Instalace, Apple Watch Series, Generace, iPod, Apple IOS,