Apple iOS 12 bude sledovat, kolik času strávíte používáním iPhonu

Apple dnes večer představí iOS 12 plný novinek. Jednou z nich má být podle Bloomberg funkce „Digital health”, kde bude zařízení sledovat, kolik času strávíte jeho používáním a také zobrazí doby používání jednotlivých aplikací. Možná se dočkáme i určitých nástrojů na omezení jeho používání. Není to přitom ani měsíc, co podobnou funkci v Androidu P představil Google.

Ostatně není se čemu divit. Lidé si na své smartphony rychle navykli a někteří zíráním na displej tráví i několik hodin denně. Ve společnosti se proto zvedá vlna odporu proti smartphonům a firmy jako Google či Apple musí alespoň nějak reagovat, ačkoliv jde o jejich hlavní byznys. 

Řešení je přitom jednoduché. Stačí do telefonu přidat podobné monitorovací funkce, případně jako Google v Androidu snížit intenzitu barev tak, aby uživatele dlouho nelákala telefon používat. Funkce navíc budou v systému volitelné a nijak nepřekáží, ovšem nyní už firmy na případnou kritiku mohou reagovat s tím, že proti závislosti na smartphonech alespoň nějak bojují.

Také Google a Facebook bojují proti závislosti na webu a smartphonech:

Diskuze (2) Další článek: Podívejte se, jak by měl vypadat Samsung Galaxy Note 9. Několik úniků se spojilo v jednom renderu

Témata článku: Apple, , , , , , , Hlavní byznys, Google v Androidu, Apple IOS, Používání, Google a Facebook, Digital Health, Apple keynote, Bloomberg, Funkce, Podobná funkce, Zírání, Str, Sledovat,