Apple iOS 15.2 přidá iPhonům manuální makro, sledování aplikací, ale i rozpoznání nahých fotek

Apple vydal novou aktualizaci iOS 15.2. Přestože o desetinkové aktualizace často nestojí tolik za zmínku, tato si zaslouží velkou výjimku, protože přináší několik důležitých novinek. Tou hlavní je již na jaře oznámená funkce Zprávy o soukromí aplikací. Nyní má uživatel konečně podrobný přehled o tom, k jakým nástrojům a prvkům telefonu mají aplikace a webové stránky přístup.

Pro majitele iPhonů 13 Pro a 13 Pro Max konečně přibyla dlouho slibovaná oprava makro režimu. Telefony nyní již nepřepínají objektivy kvůli makro režimu automaticky, ale v aplikaci se objeví po přiblížení k objektu manuální přepínač makro režimu.

Trochu překvapivou funkcí je digitální pozůstalost, která umožní k vašemu Apple ID přiřadit kontakt z telefonu, který získá přístup k vašim datům na iCloudu v případě vašeho úmrtí. V některých zemích bylo spuštěno i kontroverzní bezpečnostní upozornění pro rodiče, pokud jejich děti skrze iMessage obdrží nahé fotografie. V minulosti za tuto funkci byl Apple v minulosti velmi kritizován z ohledu toho, že mu tato změna vlastně umožní skenovat přijatý obsah. Apple jej naštěstí nenasadil v plné míře, jako to dříve plánoval.

Nová verze iOS rovněž přináší levnější plán předplatného Apple Music, který je však navázaný čistě na hlasovou asistentku Siri, což v našich končinách nebude úplně praktické.

Režim soustředění iOS 15:

Diskuze (7) Další článek: Nedal vám někdo štěnici? Nová aplikace od Applu je výhradně pro Android a odhalí cizí AirTagy

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , Rozpoznání, Fotka, Apple IOS, Aplikace, IPhonům, Režim, F +, Makro, Sledování, Končina, Úmrtí,