Apple iPhone SE 2 prý přijde na jaře. Nabídne moderní výbavu v těle iPhonu 8

Fanoušci malých telefonů už roky marně čekají na nástupce iPhonu SE, ale teď je tu další vlna naděje. Analytik Ming-Chi Kuo známý svými splněnými predikcemi ohledně iPhonů tvrdí, že na jaře Apple představí iPhone SE 2 s velikostí a designem iPhonu 8, ovšem s procesorem A13 Bionic z „Jedenáctky”.

Zbylá výbava bude odlehčená, údajně zde budou pouze 3 GB RAM (LPDDR4X) a zachována zůstane čtečka otisků prstů Touch ID namísto modernějšího Face ID. Slabší bude fotoaparát, vycházející ze starších modelů, možná právě z iPhonu 8. Klíčovým faktorem však má být cena, kterou analytik odhaduje na 399 dolarů, tedy stejná s jakou přišel na trh první iPhone SE. S touto cenou by v portfoliu nahradil o 50 dolarů dražší a dosluhující iPhone 8.

Podle Kua bude hlavní cílovou skupinou telefonu více než 100 milionů aktuálních uživatelů iPhonu 6, kteří jsou s tímto designem spokojení, ovšem už se nedočkali aktualizace iOS 13. Na základě toho odhaduje, že by Apple mohl v příštím roce prodat 30-40 milionů kusů iPhonů SE 2.

Zdroj: CNBC, Nikkei, Engadget (via)

Diskuze (21) Další článek: Asus ROG Phone II a tradiční tortura. Herní smartphone dostal pořádně do těla!

Témata článku: Apple, , , , , , Apple iPhone 8, Apple iPhone SE, Kua, Jaro, Kuo, Výbava, Fanoušci, Nikkei, Touch ID, CNBC,