Apple, Microsoft i Samsung. Všichni chtějí chytrý prsten

Tablet. Smartphone. Chytré hodinky. Dalším stupněm miniaturizace osobní elektroniky je chytrý prsten. Ti nejmocnější už mají patenty a každý jinou představu.

Jmenovaní giganti tech-světa chtějí chytrý prsten a zajímavé je, že si jej každý představuje jinak. Patenty sice nemusí nic znamenat, ale že nad ním uvažuje velká trojka Apple-Microsoft-Samsung nebude náhoda...

Klepněte pro větší obrázek
„Apple iRing“ by upozorňoval na notifikace a k dalším činnostím by mohl využívat hlasovou asistentku Siri.

Chytrý prsten podle Applu by měl mít dotykovou vstvu, mikrofon a případně i tlačítko, které by se dalo využít pro aktivaci hlasové asistentky Siri. Gadget by dokonce mohl pomocí haptické (vibrační) odezvy upozorňovat na notifikace.

Klepněte pro větší obrázek
Vize Microsoftu je ovládání chytrých hodinek, telefonu či HoloLens pouhým gestem prstenu (obr. Gizmodo)

Microsoftí vize je odlišného rázu, podle něj by měl prsten vykonávat funkci ovladače, který si nasadíte na prst a různými gesty budete vzdáleně ovládat jiná zařízení, například chytré hodinky, smartphone nebo i brýle pro rozšířenou realitu - HoloLens.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Prsten od Samsungu by mohl v budoucnu zjednodušit ovládání chytré domácnosti. (obr. Patentlymobile)

Samsung pro změnu plánuje prsten využít k obsluze chytré domácnosti. Na obrázku vidíte, že by se s ním skrze telefon dala ovládat například televize, rádio, ale také zapínat/vypínat světla či stahovat/vytahovat rolety a podobných způsobů využití by se dala jistě vymyslet spousta.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Chytré prsteny nejsou jen hudba budoucnosti, firma NFC Rings je po úspěšné kampani na Kickstarteru nabízí už dnes.

Abychom ale nezůstali pouze u pantetů, už i dnes si můžete pořídit chytrý prsten, který pomocí zabudovaného NFC dokáže odemknout chytrý telefon, dveře, ale dokáže také přenést do jiného zařízení webový odkaz, informace o Wi-Fi síti apod. Navíc je odolný proti vodě až do hloubky 50m a nebudete ho muset nikdy nabíjet. Cena NFC prstenu startuje kolem 40 USD.

Zdroje: Gizmodo, Patentlymobile, WereableNFC Rings

Diskuze (50) Další článek: Rekordní Vánoce u Applu. Uživatelé utratili přes miliardu dolarů za aplikace

Témata článku: Apple, Microsoft, Samsung, , , , , , Prst, Sam, Mic, Micro, Gizmodo, Prsten, Samsun, Velká trojka, Chytrý, APP, #Apple, Smart Ring, Hudba budoucnosti, Jmenování