Apple natočil film iPhonem. Amatéřinu nečekejte, ve štábu se to profíky jen hemží. Podívejte se

Tenhle film má všechno, co je pro Apple důležité:

  • Sociálně silné téma – komplikovaný vztah matky a dcery, studium, životní volby, zodpovědnost, svobodu...
  • Je natočený v Číně – musím zdůrazňovat, proč je pro Apple důležitá Čína?
  • A hlavně je celý natočený na iPhone 11 Pro.

Ale rozhodně to není tak, že by amatér vzal iPhone a dal dohromady pár záběrů z ruky. Právě naopak. Sice se opravdu natáčelo na iPhone, ale za ním stál celý tým profesionálů. Režíroval Theodore Melfi, který si filmem Hidden Figures vysloužil tři nominace na Oskara, kameraman Lawrence Sher se loni podílel na filmu Joker.

Profesionální byla také výbava. S telefonem v ruce vznikaly jen širokoúhlé záběry v bytě, jinak byl upnutý ve stabilizátorech, na dronu, na pojízdné plošině, při dešti chráněný postrojem, scény byly nasvětlené a zvuk snímali zvukaři s externími mikrofony. Podobné to bylo s postprodukcí.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Za pozornost stojí i „making of“. Na iPhone se skutečně natáčelo, ale pouze z ruky to bylo spíše výjimečně a ve hře bylo profesionální vybavení.

Tedy ano, tento film byl natočený na iPhone, ale patrně se nedá počítat s tím, že by si podobný mohl natočit každý majitel stejného telefonu. Ale i to je pro Apple dobrá vizitka. Ale nakonec, podívejte se sami:

Diskuze (9) Další článek: DUBL Drive je unikát. Tahle aplikace přemění iPhone v palubní kameru

Témata článku: Apple, , , , , , Apple iPhone 11 Pro, Profík, Joker, Stabilizátor, Film +, Štáb, Záběr, F +, Pro +, Shot on iPhone, Law, NEC, Oskar,