Apple očekává velkou poptávku po iPhonu 13. Vyrábět jej budou rovnou tři výrobci

iPhony 12 se Applu rekordně prodávají, úspěšný je i největší a nejdražší model 12 Pro Max. Firma proto počítá s velkou poptávkou i po chystaných iPhonech 13, které budou představeny zhruba za měsíc. Aby ji zvládla pokrýt, nasmlouvala si tentokrát jejich výrobu rovnou u tří výrobců. Podle agentury Nikkei Asia hodlá cupertinský gigant do ledna vyrobit 90 až 95 milionů kusů nových modelů.

Kromě tradičních výrobců Foxconn a Pegatron bude iPhony 13 vyrábět ještě čínská společnost Luxshare Precision Industry. Ta nedávno provedla akvizici dvou korejských firem, které si Apple v minulosti otestoval již u výroby sluchátek AirPods. Pro některé starší iPhony pak vyráběly i kovové rámy, vibrační motorky či moduly fotoaparátů.

Přestože Apple v minulosti zkoušel k výrobě iPhonů využívat i další firmy, většinou jim zadal pouze dovýrobu starších modelů. Zpráva, že Apple svěří třetí firmě i portfolio nově představených telefonů, je tedy trochu překvapivá. Na druhou stranu, na celkové produkci iPhonů 13 by se Luxshare Precision Industry měla podílet pouze 3 % z celkového objemu vyrobených kusů. V Cupertinu si tak zřejmě nejdříve testují, jak výrobce obstojí. S výrobou firma začne ještě tento měsíc.

Diskuze (8) Další článek: Podruhé do stejné řeky. Bizarní hodinky s 13Mpx foťákem jsou světový unikát

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , Nikkei Asia, PEGA, Velká poptávka, Poptávka, Výrobce, Výroba, Model, Luxshare,