Apple, OnePlus a Honor vytasili jarní esa. Premiéry pokračují hned příští týden

Pandemie, karanténa, nic nefunguje? Svět smartphonů je jedním z důkazů, že nebude tak zle. Výrobci se velmi rychle naučili přesunout premiéry svých novinek do online prostoru a tento týden se jich sešla pěkná řádka.

Nelze nezačít iPhonem SE. Jestli to není neočekávanější iPhone historie, tak rozhodně nejdéle očekávaný, protože od premiéry původního SE uplynuly čtyři roky. Špičkový výkon, na applovské poměry nízká cena a nezbytné kompromisy hlavně v oblasti fotoaparátu. Tohle se bude líbit. Hlavně těm, kteří se stále nesmířili s rozměry současných iPhonů.

Pokud budeme řadit podle významu, na druhé místo patří OnePlus 8 Pro. Nádherný Android s dvojnásobnou cenou oproti výše zmíněnému iPhonu. Zní to trochu zvráceně, že? Líbila se nám už předchozí generace, měli jsme jen pár výhrad. Výrobce je všechny vyřešil a přidal pár bonusů navíc. Bohužel mu také vyrostlo sebevědomí a cena.

Představil se Honor 30 včetně lépe vybavených variant 30 Pro a 30 Pro+. Tady žádné velké překvapení, jedná se o deriváty před třemi týdny představené řady Huawei P40. Problém je tu jasný – sice dostanete skvělý foťák (aspoň podle hodnocení DxO), ale v telefonu chybí Google služby. Ostatně s prodejem se u nás zatím nepočítá.

Také jsme dostali odlehčený tablet Samsung Galaxy Tab S6 Lite a show nekončí. Příští týden Motorola představí špičkově vybavený vlajkový model – první po řadě let. V květnu LG ukáže Velvet, novou špičku portfolia. Nový styl značení má přinést nový start.

A jistě nezůstane pouze u těchto premiér…

Diskuze (1) Další článek: Na obyčejný USB kabel přidali magnetky. Výsledkem je velmi praktický hlavolam

Témata článku: Apple, Honor, Motorola, Oneplus, Samsung, , , , , , , , Eso, ESA, Příští týden, Svět smartphonů, Premier,