Apple opravoval chybu a způsobil ještě větší. Aktuální iOS znemožní přístup na App Store

Nedávno vydaná aktualizace iOS 11.4.1 pro řadu uživatelů znamená, že nemohou aktualizovat aplikace z App Store. Prostě jen vyskočí hláška „Nelze nainstalovat XXX. Tato aplikace nebyla nainstalována z App Store a musí být přeinstalována ručně.“ Uživatel dostane na výběr, zda aplikaci smaže, nebo ponechá bez updatu.

Klepněte pro větší obrázek
Chybové hlášení při pokusu o aktualizaci aplikace

Dalším problémem je chybové hlášení „Nelze se připojit k App Store“, který se zobrazuje při hledání aplikací. Další uživatelé se museli potýkat s pády nebo zamrzáváním programů. Jako dočasné řešení se pro aktualizaci a instalaci aplikací z App Store jeví použití VPN.

Otázkou je, co vlastně potíže způsobilo. Podezření padá na aktualizaci zabezpečení, uvedenou pod položkou Wi-Fi. Oprava měla zabránit tomu, aby se škodlivá aplikace mohla „vymanit ze svého sandboxu“, ale evidentně způsobila ještě vážnější problém.

Pokud jste ještě aktualizaci na iOS 11.4.1 neinstalovali, doporučuje se počkat na vydání nové opravené verze.

Tenhle trik přidá vašemu iPhonu pár GB navíc:

Via TechSpot

Diskuze (94) Další článek: Příští velká věc mobilního světa. Po výřezech přijdou díry. Huawei už takový displej připravuje

Témata článku: Apple, , , , Dočasné řešení, Vážný problém, Hláška, Aktualizace, Aplikace, Uživatelé, Žně, App Store, Store, Hlášení, Škodlivá aplikace, Přístup, Chybové hlášení,