Apple představil přídavnou baterii pro iPhone. Připojí se přes MagSafe

Zatímco v minulosti k telefonům prodával pouzdra s integrovanou baterií, letos jsme se žádného nedočkali. Nyní již víme proč. Namísto něj totiž představil samostatnou přídavnou baterii. Ta se magneticky připne skrze magnetický konektor MagSafe na záda iPhonu a začne jej dobíjet. Funguje tedy podobně jako bezdrátová powerbanka. S podobným řešením již přišli jiní výrobci příslušenství, ovšem až nyní máme variantu přímo od Applu.

MagSafe baterie má bílou barvu, typickou pro produkty od Applu a dobíjet iPhone dokáže výkonem 5 W. Pokud však baterku zapojíte do sítě skrze Lightning s alespoň 20W adaptérem, dokáže váš iPhone dobít výkonem až 15 W, což je aktuální podporované maximum technologie MagSafe. Kapacitu baterie případně počet možných dobití s novým příslušenstvím Apple bohužel neuvádí.

Ještě zajímavější je fakt, že telefon i baterii lze zároveň drátově nabíjet jednak připojením Lightning nabíječky k přídavné baterii, tak i připojením přímo k telefonu. Znamená to tedy, že iPhone v druhém zmíněném případě reverzně dobíjí přídavnou baterii. Jde tedy o oficiální potvrzení dlouhých spekulací, že iPhony 12 nabídnou reverzní bezdrátové dobíjení. Uvidíme, zda Apple funkci časem zpřístupní i pro nabíjení jiného příslušenství. Baterii MagSafe zakoupíte v českém online Apple Storu za 2 890 Kč.

Vývoj bezdrátového dobíjení:

Diskuze (62) Další článek: Samsung S Pen Pro dostane konečně smysl. A to až s premiérou Galaxy Z Fold3

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , Apple iPhone 12, Apple iPhone 12 mini, Apple iPhone 12 Pro, Apple iPhone 12 Pro Max, Výkon, Pro +, Bloomberg Apple,