Apple WWDC odstartuje za dva týdny. Kromě softwaru letos možná budou i hardwarové novinky

Apple oznámil termín vývojářské konference WWDC21 už v březnu – proběhne od 7. do 11. června, opět čistě online (jako už loni). Teď přibývají další detaily. Akci hned první den zahájí keynote, která proběhne v 19 hodin českého času a po ní budou následovat kratší prezentace a online workshopy pro vývojáře. Apple zde představí softwarové novinky v operačních systémech iOS, iPadOS, macOS, watchOS a tvOS.

V programu je také naplánováno každoroční vyhlášení soutěže Apple Design Awards, kde Apple ocení ty nejlépe designově, ale i technicky propracované aplikace a hry z App Storu. Připraveno je zde také 200 různých konferencí, které budou později ke shlédnutí v aplikaci Apple Developer. Vývojáři si dokonce mohou vyžádat i individuální konferenční hovor přímo s některým z více než tisíce expertů z Applu.

Kromě softwarových novinek se letos spekuluje i o hardwarových novinkách. Z těch mobilních hlavně o 3. generaci sluchátek AirPods. Z těch počítačových novinek se mluví o nových Macboocích Pro s 14 a 16" displejem a vylepšeným čipem Apple M1X. Velké otazníky letos visí nad systémem iPadOS, jelikož iPady se nedávno dočkaly procesorů z počítačů Mac, což by mohlo dopomoci migraci macOS aplikací iPadOS. Přepracovány budou na iPadOS také widgety.

Diskuze (16) Další článek: To, co je odlišuje od jiných Androidů. Huawei aktualizoval své služby HMS

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , , , App Store, MAC, San José, Aplikace, Operační systém, Apple Developer, Plán, Programátor, Novinka, Dolar,