Apple prý snižuje produkci iPhonů o dalších 10 %

Byznys se smartphony zažívá v posledním období dosud asi nejtužší konkurenční boj, který jsme mohli zatím zaznamenat. Neblaze se to podepisuje na tržní hodnotě zainteresovaných společností, většina z nich očekává za poslední čtvrtletí 2018 výrazný pokles tržeb a zejména zisků.

Žádné zlepšení neočekávají analytici ani v aktuálně načatém prvním čtvrtletí 2018. Americký Apple už jednou snížil predikovaný objem prodaných smartphonů ze 48 milionů během ledna až března na 43 milionů. Nyní podle asijského portálu Nikkei dochází k další redukci na očekávaných 40 milionů kusů.

S tím má souviset i zadání na nižší objem výroby firmám, které pro Apple iPhony vyrábějí. Snížení produkce se týká všech aktuálních modelů XS, XS Max i XR. Apple tyto zprávy tradičně nekomentuje a počty prodaných iPhonů od čtvrtého kvartálu 2018 neuvádí. Pokud se ale informace zdrojů Nikkei potvrdí, půjde v aktuálním čtvrtletí o meziroční pokles prodeje iPhonů nejméně o 20 %.

Diskuze (353) Další článek: Oppo pokračuje v dobývání Evropy. Dalším cílem je Velká Británie a Polsko

Témata článku: Apple, , , , , , Poslední období, Pokles prodeje, XS Max, Objem, Tržní hodnota, Produkce, Pro +, Nízký objem, Meziroční pokles, Výrazný pokles, Čtvrtý kvartál, Čtvrtletí, Konkurenční boj, Nikkei, Pokles, Pich