Apple rozhodně nemá v plánu ukončit monopol App Storu, řekl Tim Cook

Provize v obchodech s aplikacemi jsou poslední roky kontroverzní téma, obzvláště ve spojení s Applem, kterému byla již několikrát vytýkána chybějící alternativa k App Storu. Na toto téma se v rozhovoru v rámci francouzské konference VivaTech rozpovídal sám CEO Applu, Tim Cook.

Mimo jiné uvedl, že tlaky směrem k povolení instalovat aplikace do iPhonu mimo App Store společnost považuje za narušení bezpečnosti iPhonů. Firma se naopak snaží vyvíjet iniciativu k ochraně soukromí. Důkazem je nedávno představená funkce App Tracking Transparency, která sleduje, jaké aplikace mezi sebou sbírají data. Tyto bezpečnostní mechanismy je možné provozovat pouze na uzavřeném Apple ekosystému.

Cook zároveň dodal, že se Apple konstruktivním debatám na téma alternativních zdrojů aplikací nebrání a uznává, že regulace může přinést i určitý pozitivní efekt. Přesto si Cook myslí, že je zodpovědností Applu říci, kdy je změna v nejlepším zájmu uživatele a kdy ne. Rovněž poukázal na fakt, že právě uzavřenost ekosystému a obchodu App Store je důvod, proč je na Androidu podle jeho informací 47× více malwaru než na iOS.

Via: MacRumors

Diskuze (11) Další článek: Huawei chystá další slevovou akci. Nejrychlejším nabídne mobil a hodinky za stovku

Témata článku: Apple, , , , , , , , , Aplikace, App Storů, Macrumors, Debata, Uzavřenost, App Store,