Apple snížil výrobu iPhonu X. Samsung hledá využití volných kapacit na výrobu OLED panelů

O iPhone X není takový zájem, jak si Apple původně maloval, a tak americká firma snížila jeho výrobu zhruba o polovinu. Původně se počítalo s výrobou 40 milionů kusů během prvního čtvrtletí 2018, takové množství ale z továren určitě neodejde.

Do výrobního řetězce jsou navíc zapojeny i jiné společnosti, které rozhodnutí Applu ovlivňuje – mezi nimi Samsung, jenž je vrchním dodavatelem OLED panelů pro iPhone X. Výroba tohoto druhu displeje je poměrně náročná, proto Samsung musel dopředu navýšit výrobní kapacity, aby dokázal splnit dohodnutý objem dodávek. Nyní podle portálu Nikkei hledá Samsung jiné odběratele, pro které by OLED panely na nevytížených linkách mohl vyrobit.

Jeden OLED panel pro iPhone X stojí podle odhadů iFixit více než 100 dolarů, což je dvojnásobek proti dosud častěji užívaným LCD (IPS) displejům. Mimo vlajkové modely si tak většina výrobců nemůže dovolit takto drahou součástku implementovat. Kdo tedy bude tím, kdo od Samsungu OLED panely ve větším množství odebere? Mohl by to být například Huawei, který má údajně bezrámečkový displej s vykrojením použít u modelů chystané řady P20.

Podívejte se, jak Apple na tiskové konferenci představoval iPhone X:

Diskuze (88) Další článek: Jak by vypadaly chytré brýle od Applu? Designér se s nimi popral na výbornou

Témata článku: Apple, Samsung, , , , , , , Apple iPhone X, Dolar, Pán, Samsun, Hlavní konkurent, Displej, Panel, Nikkei, Sam, Chystaná řada, Trends, Výrobní řetězec, Objem dodávek, Americká firma, Model, Výroba, Vlajkový model