Apple Store „na vodě“ otevírá ve čtvrtek. Podívejte se na oficiální fotky

Netradiční pojetí Apple Storu na vodní hladině v singapurském přístavu budí pozornost veřejnosti už od počátku výstavby. Nyní americká firma oznámila datum slavnostního otevření prodejny, o které sama říká, že je jejím dosud nejambicióznějším projektem mezi maloobchodními plochami. Apple Marina Bay Sands bude už třetí Apple Store v Singapuru a pro veřejnost se otevře ve čtvrtek 10. září 2020 v 10 hodin dopoledne tamního času.

Stavba je zcela obklopena vodní hladinou a vypadá jako koule, která se na ní vznáší. Díky ničím nepřerušenému kulatému tvaru nabízí 360° panoramatický výhled na město a jeho typické panorama. Celoskleněná kupolovitá konstrukce, pro jejíž návrh našel Apple inspiraci u římského Pantheonu, je plně samonosná, složená ze 114 kusů skla. Strukturu drží pohromadě 10 úzkých vertikálních sloupků. Vnitřní strana kupole je obložena speciálními přepážkami, připomínající velké žaluzie.

I tento atypický Apple Store „na vodě“ nabízí zákazníkům tradiční prezentační plochu a další zázemí. Tzv. Fórum, tedy prostor pro přednášky a setkání, je soustředěno kolem videostěny. Zde kromě tradičních setkání s fanoušky budou mít prostor vystupovat i místní umělci a hudebníci. Pro podnikové zákazníky a vývojáře a jejich školení poslouží „podvodní“ zasedací místnost umístěná ve spodní části plovoucí koule.

Zajímavé je, že v prominentní zátoce Marina Bay nejde o původní stavbu. Jako základ posloužil hranatý pavilon sloužící v letech 2011 až 2016 jako zázemí pro dvojici hudebních klubů Avalon a Pangaea. Apple původní konstrukci zboural a dal přednost přívětivějšímu tvaru koule. Stejně jako předchozí stavba, je také nový Apple Store propojen podvodním tunelem s blízkou nákupní galerií.

Diskuze (3) Další článek: Honor má další notebook. 16palcový MagicBook Pro je ale zatím jen pro vyvolené

Témata článku: Apple, , , , , Avalon, Vodní hladina, Oficiální fotka, Zázemí, Bay Sands, F +, Koule, Konstrukce, Singapur