Apple vydal iOS 14.5. iPhone nyní odemknete i s nasazeným respirátorem

Apple vydal verzi iOS 14.5 s mnoha novinkami. Tou nejpraktičtější, kterou oceníte každý den, je možnost odemknout iPhone i s nasazenou rouškou nebo respirátorem. Stačí jen na ruce používat hodinky Apple Watch 3 nebo novější model. Vylepšení se dočkala také Siri, která poprvé ve výchozím nastavení nemá ženský hlas a dočkala se i dvou zcela nových hlasů. Skrze Siri nově můžete začít i skupinový FaceTime hovor.

S iOS 14.5 přichází také podpora AirTagu a celá aplikace Find My se více otevřela dalším výrobcům příslušenství. V USA dostaly Apple mapy vylepšenou navigaci s možností nahlásit dopravní nehody po vzoru aplikace Waze. Velkou novinkou je ochrana soukromí, která uživateli umožní zakázat sledování citlivých dat napříč aplikacemi, ale i webovými stránkami.

Chybět samozřejmě nemůžou ani nové emotikony, kam přibyly líbající se páry různé barvy pleti, emoji s protočenými panenkami nebo hořící srdce. Hodit se bude také redesignovaná aplikace Podcasty. Aktuální generace iPhonů 12 a 12 Pro s iOS 14.5 bude moci také využívat 5G sítě na obou SIM kartách.

Diskuze (74) Další článek: Třetina letos prodaných mobilů bude s 5G konektivitou. Trh táhnou tři země

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , , , Aplikace, Zařízení, Dopravní nehody, Finda My, Panenka, Hlas, Sony Playstation, ,