Apple vydal iOS 12.0.1. Reaguje na aféru #ChargeGate

Apple vydal setinovou aktualizaci iOS 12 tři týdny od uvolnění ostré verze. Nové funkce nečekejte, Apple se zaměřil na odstranění chyby, která způsobovala, že se nové iPhony XS po připojení ke zdroji napájení nezačaly nabíjet (zejména pokud měly zhasnutý displej).

Aktualizace řeší i problém, který mohl způsobovat, že se iPhony XS při opětovném připojení namísto k 5GHz Wi-Fi síti připojovaly k 2,4GHz síti. Vyjma toho aktualizace obnovuje původní umístění klávesy „?123“ na klávesnicích iPadu. Řeší i problém, který mohl způsobovat nedostupnost Bluetooth.

Na iPhonu 7 Plus má aktualizace 86 MB. Pokud nemáte zapnuté automatické aktualizace, můžete si ji nainstalovat z Nastavení > Obecné > Aktualizace  softwaru a Stáhnout a instalovat. Je však třeba mít telefon připojený k Wi-Fi síti a to s více jak padesáti procenty kapacity baterie, jinak jej musíte připojit ke zdroji.

Zajímavé je, že Apple opravuje chybu s nabíjením jen u nových iPhonů XS. Když se totiž aféra #ChargeGate vynořila na povrch, začali se ozývat i jiní uživatelé s iOS 12, kteří problém zaznamenali. Ti přitom byli nekorektním nabíjením postiženi jak na starších telefonech iPhone tak tabletech iPad. Je však možné, že aktualizace iOS 12.0.1 opravuje chybu i jim, jen to Apple nepíše v popisu změn.

Diskuze (90) Další článek: Google Pixel Stand je stojánek s bezdrátovým nabíjením a chytrými funkcemi pro Pixel 3

Témata článku: Apple, , , , , , Aktualizace, Připojený telefon, Aféra, Starý telefon, Ostrá verze, Opětovné připojení, Nová funkce, Wi-fi síť, Původní umístění, Charge, Zhasnutý displej,