Apple vyzdvihuje funkci Visual Look Up na iPhonech. Přitom je to jen slabší náhrada Google Lens

  • Stránky podpory Applu se chlubí funkcí Visual Look Up
  • Jenže toto řešení zdaleka nedosahuje kvalit Google Lens
  • Apple má ještě co dohánět...

Apple vydal na stránkách podpory video týkající se funkce, kterou mnozí uživatelé, buď neznají, nebo vůbec nepoužívají. Funkce Visual Look Up však na iPhonu umožní rozeznat objekty, např. památku, rostlinu nebo zvíře. Stačí v podporované aplikaci, např. v galerii, ve zprávách, prohlížeči Safari nebo poznámkách, otevřít fotku a podívat se na ikonu „i“ ve spodním řádku displeje. Pokud je u ní hvězdička, znamená to, že funkce na fotce „něco“ našla.

Stačí na ikonu kliknout a dále pokračovat přes nabídku „Look up“, která vám daný objekt, např. květinu, vyhledá na internetu. Ve vyhledaných výsledcích najdete, jak další podobné fotografie, tak textový popis toho, o co se vlastně jedná. K některým výsledkům vám „pomůže“ i Siri.

Klepněte pro větší obrázek
Ukázka funkce Visual Look Up v praxi

Jenže, zatím celé řešení vypadá spíše jen jako hodně ořezaná podoba Google Lens, která je na iOS samozřejmě dostupná přes aplikaci Google. Lens toho však umí více, než řešení od Applu. Vyhledané objekty vám ukáže v širším úhlu pohledu a navíc přidá informaci o tom, kde si objekt můžete pořídit, a konkrétně v USA navrch přihodí  cenu ve vaší blízkosti.


Nejoblíbenější iPhony

Apple iPhone 15 Pro 128GB Apple iPhone 15 Pro 128GB
nabízí 93 obchodů za ceny od 25 390 Kč
Porovnat ceny
Apple iPhone 13 128GB Apple iPhone 13 128GB
nabízí 84 obchodů za ceny od 14 122 Kč
Porovnat ceny
Apple iPhone 15 128GB Apple iPhone 15 128GB
nabízí 88 obchodů za ceny od 19 410 Kč
Porovnat ceny
Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Apple iPhone 15 Pro Max 256GB
nabízí 79 obchodů za ceny od 31 400 Kč
Porovnat ceny

Další oblíbené iPhony


Nezbývá než doufat, že Apple svou funkci časem doladí natolik, aby mohla konkurovat Googlu. Funkce Visual Look Up funguje u iPhonů s iOS 15 a vyšší verzí systému či u vybraných iPadů s iPadOS 15.1 a novější verzí systému.

Ukázka funkce Visual Look Up v systému iOS:

Zdroj: Podpora Applu

Diskuze (5) Další článek: Nový mobilní modem X75 bude součástí Snapdragonu 8 Gen 3. Podporuje i standardy, které zatím ještě neplatí

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Apple, , , , , , , Objekt, VIS, Rostliny, F +, Funkce, Řešení,