Apple Watch Series 7. Když do terénu, tak do pořádného a s větším displejem

  • Apple představil sedmou generaci hodinek Apple Watch
  • Mezi hlavní změny patří větší a jasnější displej či zvýšená odolnost IP6X
  • I tentokrát budou hodinky k dostání ve dvou velikostech těla, a to v hliníku, oceli a titanu

Apple na své Keynote představil Apple Watch Series 7. Velkých novinek ve výbavě je hned několik. V první řadě oceníte větší Retina displej při zachování podobných rozměrů těla či zatím nejvyšší úroveň zvýšené odolnosti, která se u řady Apple Watch kdy objevila. Hodinky mají také jasnější displej a rychlejší nabíjení. Budou dostupné ve třech různých materiálech, samozřejmě opět s pestrobarevnými řemínky.

Apple v prvé řadě zmínil Always-On Retina displej, který je o pětinu větší než u hodinek řady Series 6 a až o polovinu než u Series 3, které jsou i nadále nabízeny jako nejlevnější varianta hodinek Applu.

Jas displeje se mezigeneračně zvýšil o 70 procent, jeho okraje jsou výrazně zakřiveny, aby splynuly se samotným tělem hodinek. To bude o 40% tenčí, než dříve, a na výběr bude hned ve třech různých materiálových provedeních. Mimo hliníku se počítá i s nerezovou ocelí a titanem. Každý z materiálů dostane i své vlastní barevné varianty. 

Hliníková verze hodinek bude k dispozici ve vesmírně šedé, zlaté, zelené, modré a v červené. Ocelový model bude možné pořídit v šedé, stříbrné a ve zlaté, zatímco titanová varianta se bude nabízet v černé a stříbrné. Každá z nich má i své specifické řemínky, nemusíte však zoufat. Apple k hodinkám nabídne celou řadu vyměnitelných řemínků, navíc můžete počítat i s kompatibilitou s pásky dřívějších generací hodinek.

Kapacitu baterie Apple zatím neprozradil, můžeme se i nadále spolehnout na celodenní (18 hodin) výdrž na jedno nabití, které je tentokrát o třetinu rychlejší, než u Series 6. Pomocí USB-C nabíječky s bezdrátovou podložkou dobijete hodinky z nuly na sto jen za 45 minut. Samotné osmiminutové nabíjení vám zajistí až osmihodinový monitoring spánku.

Apple Watch Series 7 jsou zatím nejodolnější hodinky pod značkou Apple. Tělo nově splňuje odolnost IP6X vůči pevným částicím, i nadále zůstává voděodolnost WR50. Samotný displej je navíc odolný vůči prasknutí, což oceníte při vašich toulkách v terénu. Změny se dotkly i uživatelského rozhraní WatchOS 8, které lépe využívá přidělený prostor. V jednu chvíli můžete na hodinkách přečíst až o 50 % více textu, dále je připravena miniaturní QWERTY klávesnice, na které můžete odpovědi vyťukávat nebo po ní táhnout prstem. Funkci QuickPath samozřejmě asistujte strojové učení.

Video k hodinkám Apple Watch Series 7:

V systému se objeví přepracovaná dotyková tlačítka nebo nové ciferníky. Dynamický dokáže reagovat na náklon hodinek a podle toho odkrýt popisky ciferníku na jedné straně, modulární vám zase na plochu vynese důležité údaje z vašich posledních cvičení a aktivit. V rámci měření můžete počítat třeba s analýzou spánku, točením EKG, měřením okysličení krve či se speciálními sportovními režimy, které vám poskytnou informace o rychlosti úderu (tenis), vzdálenosti odpalu (golf) nebo o počtu úspěšně „projetých“ vln (surfing).

Hodinky Apple Watch Series 7 dále dokáže zareagovat na případný pád z kola, na zápěstí vás upozorní na spuštění cvičení nebo vám jej mohou automaticky pozastavit, když si na chvíli odpočinete. Hodinky s tělem o rozměrech 41 či 45 mm se začnou prodávat za ceny od 399 dolarů (cca 8 500 Kč bez DPH), a to v průběhu podzimu. Přesné datum zahájení prodejů Apple zatím neoznámil.

Diskuze (154) Další článek: Apple představil iPhone 13 a další hračky. Keynote jsme sledovali online

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , Tělo, Displej, Terén, Watch Series, Klávesnice QWERTY, Apple Watch Series, Retina displej, Series, Náklon, Vylepšování, ? Displej, Pór, Průběh podzimu,