Apríííl! Vybíráme nejlepší vtípky z mobilní branže

Je to za námi. Svátek všech bláznů, 1. apríl. Co se v mobilním světě urodilo? Vybrali jsme ty nejlepší vtípky a poskládali je do jednoho článku.

Jsem nadšený z toho, jak firmy z mobilního a IT byznysu pojali letošní apríl. Žádné trapné pokusy alá „něco máme – vlastně to nemáme, je to apríl – smějte se“. Až na pár výjimek se smažili vymyslet něco zábavného, hru, promyšlený fiktivní produkt, včetně úžasného videa a tiskové zprávy, Microsoft dokonce vzkřísil letitý operační systém, OnePlus dokonce představilo nový kus aprílového hardwaru, který si dokonce můžete koupit.

Dokud se nám tyhle zprávičky vešly na titulní stranu, psali jsme o každé jednotlivě. Seznam následuje. Později jich však bylo tolik, že jsme se je rozhodli skládat pod sebe a najdete je v tomto článku. Který se podle vás povedl nejvíce? Na který jsme zapomněli?


Motorola se veze na selfí klacíku

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Lenovem vlastněná Motorola se chytila jednoho z fenoménů doby – selfie tyčky – a připravila velmi emotivní video. Více informací by mělo být na MotoSelfieStick.com, ale aspoň v době psaní článku se web netváří příliš funkčně. Každopádně video dostupné je a zřejmě má upozornit na to, že Motorolu Moto X můžete mít značně individualizovanou podle vlastního přání.

Zapomeňte na selfí klacík!

Klepněte pro větší obrázek
...a obujte Selfie boty.

Těžko říct, jak taková kravina mohla někoho napadnout, ale realizace je naprosto skvělá. Prostě si pusťte následující video a kochejte se, tohle jsou Selfie Shoes. Fotky se pak nejmenují selfies, ale shoefies...

Cyanogen Nightly… Powered by Microsoft

Autoři alternativní ROM pro telefony s Androidem byli nemilosrdní. Do zdrojových kódů totiž vložili veselé texty, třeba „Powered by Microsoft“ a to včetně loga redmondské společnosti. Vzhledem k tomu, že Microsoft skutečně zkoumá možnost, jak dostat na androidí telefony Windows 10, leckdo se mohl na chvíli pozastavit, co že to vlastně instaluje. 

Klepněte pro větší obrázek
A takto to vypadalo v praxi během instalace.

CZC.cz nasazuje králíčky

E-shop CZC.cz převleče 200 svých zaměstnanců za králíky. „Nemějte obavy. Jsou přátelští, očkování, fandí hokeji a hlavně rozumí elektronice,“ uvádí se v tiskové zprávě. Kampaň je prý na podporu českého hokejového týmu. A proč králíci? Vždyť maskoty nadcházejícího hokejového mistrovství světa jsou Bob a Bobek.

A v podobně hravém duchu tisková zpráva pokračuje: „Když jsem se o nápadu převléct naše zaměstnance za králíky dozvěděla, měla jsem za to, že připravovaná hokejová kampaň kolegům z marketingu dočista zastřela úsudek. Jak se však ukázalo, králičí kostýmy jsou nejen pohodlné a příjemně teplé, ale navíc v zaměstnancích napříč všemi odděleními vzbuzují nebývalou chuť vstávat a cvičit,“ uvedla Jitka Dvořáková, generální ředitelka CZC.cz.

Klepněte pro větší obrázek
CZC králíci jsou trochu zvláštní – podle této fotky mají ocásek na špatné straně těla ;-)

„Prosadit něco takového nebylo vůbec snadné. Skladníci nám dokonce na protest jeden den začali všechno zboží místo do krabic balit do klobouků, ale když před ně nastoupil kompletní králičí management společnosti, zalíbily se kostýmy i jim,“ komentuje změnu Kamil Demuth, marketingový ředitel CZC.cz.

Komentář: Upřímně řečeno, byl jsem zmaten, a tak jsem se zeptal, do jaké míry jde o vtip, do jaké míry je to pravda. Hokejovou kampaň CZC opravdu chystá, začne 12. dubna, ale králíci v ní figurovat nebudou (nebo aspoň ne ve výše popisované podobě). Škoda! :-)

Nenasytný Google

Google se na apríla opravdu činil. Odkaz na Google Pandu máte výše, obrázky z com.Google pro změnu níže, ale ještě je zde Dial-up Mode, tedy služba, která zatraceně rychlý internet Google Fiber zpomalí na prehistorických 56k někdejších modemů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Na apríla funguje nejen Google.com, ale i obrácený com.Google. Můžete se pak divit, že obrácené je úplně všechno?

A jeden praktický vtípek. Aktualizujte Chrome na svém Androidu, v menu pak vyberte první položku „Sdílet reakci“. Displej se rozdělí na poloviny a zapne se čelní kamera. Výrazem obličeje pak můžete dát světu najevo, co si o tom kterém webu myslíte.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Pro tuhle vychytávku se na Twitteru zažil hashtag #ChromeSelfie.

Snad aby toho nebylo málo, tak YouTube (ano, patří Googlu) přidává do dolní lišty přehrávače tlačítko s notou. Když jej stisknete, do videa se spustí trance kompilace Darude – Sandstorm. A ještě jedno video. Japonská pobočka Googlu vymyslela nový způsob zadávání japonských znaků – lehce vytuněnou frkačkou...

Seznam na dva způsoby

Seznam.cz je takový malý český Google a také jeho apríl je o fous menší než ten předchozí googlí. Článeček k Mapám máme samostatně, ale zcela vážný ve svátek bláznů nezůstal ani samotný vyhledávač. Zadejte do políčka výraz „apríl“ a užívejte si pocit opilce :-)

Klepněte pro větší obrázek
Pět kurzorů, každý se hýbe poněkud jinak a podivně. Který je ten pravý?
Nápověda: žádný, můj screenshotovač skutečný ukazatel myši cíleně vynechává...

Volvo: airbag pro smartphonem zaujaté ženy

...aneb další kousek z Japonska.

Operátorské okénko

Už tradičně se aprílového humoru účastní i čeští operátoři. Co je Telefunk Hipsta Phone už víte, vtipné je, ale i to, co nám napsal čtenář Rosťa 2. dubna dopoledne: O2 má Hipsta Phone stále v nabídce a operátorka na chatu mi sdělila, že si mám dostupnost ověřit na prodejně telefonicky, protože ona k této informaci nemá přístup.“ Sranda je sranda, ale asi by o ní měli vědět i na infolince :-)

Vodafone na svůj Facebook vystavil vtípek, kterým můžete své kamarády s iPhonem škádlit nejen na apríla. Znáte takovou tu bublinu s tečkami, která ve Facebook Messengeru signalizuje, že druhá strana píše? Stáhněte si tento animovaný GIF a uprostřed konverzace jej pošlete místo odpovědi. „Bude to vypadat, že donekonečna píšete, zatímco on se zblázní nedočkavostí,“ dodává Vodafone.

Klepněte pro větší obrázek
Zlomyslný obrázek namísto odpovědi...

Samsung vyrábí chytré puky

Česká pobočka Samsungu na svém Facebooku vystavila chytrý puk s následujícím komentářem: „Přepisujeme historii hokejových přenosů! Představujeme absolutní novinku nadcházejících šampionátů: Samsung ‪#‎SmartPuck‬.

Speciální odolná nanokamera nové generace zprostředkuje dění na ledě ze zcela nové perspektivy. Super citlivý mikrofon zachytí i tiché slovní provokace hráčů a senzor pro detekci gólu se signalizační diodou už nenechá žádného rozhodčího na pochybách.“

Klepněte pro větší obrázek
 

Heureka.cz a její živé cenové odhady

Srovnávač cen Heureka zavádí novou technologii, která streamuje vývoj ceny výrobku v reálném čase. Cena zboží tedy neustále roste a zase klesá – stačí jen pohybovat myší po stránce. Ta skutečná se zobrazí až po najetí na tlačítko „Koupit produkt.“

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Cena zboží se při pohybu myši po obrazovce neustále mění 

První chytrá cihla

Chytré je dnes kde co, proč tedy ne cihla? TS Bohemia se pokouší zabojovat o zákazníky exkluzivní nabídkou, začala totiž prodávat první chytrou cihlu Brick Phone. Kompaktní konstrukci vévodí 11,3“ IPS 4K displej a nechybí ani bezdrátové nabíjení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Také jsou zde pořádné repráky, termovize, nebo tři objektivy o společném rozlišení 44 MPx a zatraceně silný zoom.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
TS Bohemia k Cihle nabízí také originální příslušenství. Lehký obal na přenášení, chytrou lžíci pro lepší manipulaci a potítko, aby uživatele nepálil pot v očích.
Klepněte pro větší obrázek
Po vzoru Samsungu Galaxy S6 má Cihla také verzi Edge se zkosenými hranami.

Chytré fusekle od HTC

HTC má zase první chytré ponožky Sok. Nechybí notifikace SMS, detekce děr a integrovaná GPS, taže je už nikdy neztratíte.

Klepněte pro větší obrázek
První ponožky s GPS 

Počítačové džouky

Kolegové ze Živě.cz si pohlídali aprílové vtípky, které jsou méně mobilní a více počítačové. Povedly se zprávy o tom, že fanoušci fotbalové Slavie vyvíjí vlastní internetový browser Slávian jako reakci na připravovaný Spartan od Microsoftu. Dozvíte se, že Slevomat nabízí sklepní kóje v tunelu Blanka (aneb první smysluplné využití), nebo že se Amazon převlékl zpět do roku 1999. Dobrý je i Google Smartbox, tedy reálná poštovní schránka, která dostane i papírové dopisy do cloudu. Absurdní? Rozhodně. Ale zábavné :-)

Diskuze (2) Další článek: Samsung Galaxy Alpha dostane Android 5.0.1 společně s Notem II

Témata článku: , Lenovo Moto X Play, Lenovo Moto X Style, Motorola Moto X, Motorola Moto X (2. generace), Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Kravina, Volvo, APR, Aprílový vtípek, Airbag, Mobil, Poštovní schránka, MOBI, E-shop czc, Fenomén doby, Očkování, Králíky