Asus láká na Zenfony 3 v krátkém videu. Představí je 30. května

Asus představí novou generaci Zenfonů 3 na blížícím se veletrhu Computex 2016 v tchajwanské Tchaj-peji, kde nebude chybět ani naše redakce. O novinkách dává s předstihem vědět v krátkém teasovacím videu zveřejněném na svém YouTube kanálu. Smartphony budou součástí tzv. „zenvoluce“, což je výraz spojující název smartphonů s revolucí.

Co chystá Asus převratného, zatím nevíme. Měli bychom se ale dočkat celkem tří hlavních modelů: Zenfone 3, Zenfone 3 Deluxe a Zenfone 3 Max. Smartphony mají mít alespoň 13Mpx fotoaparát a čtečku otisků na zadní straně. Prostor by měly dostat materiály ze skla a kovu, namísto dosud užívaných plastů.

Šéf Asusu Jerry Shen už dříve pro portál Digitimes.com uvedl, že novinky nebudou soupeřit s vlajkovými loděmi konkurence, ale usadí se spíše ve střední třídě. Většinu z nich budou pohánět procesory od Qualcommu, zhruba 10 % dodávek zajistí MediaTek. Procesory Intel Atom už Asus používat nebude. Nejvíce prodejů si firma slibuje od největšího modelu Zenfone 3 Max.

Diskuze (2) Další článek: Mobily Nokia znovu ožijí ve Finsku. Budou s Androidem

Témata článku: Asus, , , Asus Zenfone 3 Deluxe (ZS570KL), Asus Zenfone 3 Laser, Asus Zenfone 3 Max (ZC520TL), Asus Zenfone 3 Ultra (ZU680KL), Tchaj-pej, Revolution, Zen, Pře, Zenfony, Největší model