Asus PadFone 2: napodruhé bez dvířek (první foto)

Asus neuhlídal PadFone 2 – smartphone, který se umí proměnit v tablet. Známe i hlavní parametry. Ve vzduchu však visí otázka: Bude i klávesnice?

Oficiální premiéra trojkombinace PadFone 2 proběhne až v úterý, ale Asusu se nepodařilo uhlídat materiály (nebo jde o řízený únik?) a podobu novinky známe už dnes. Prvně je na řadě Bloomberg a jeho video s vícero nepředstavenými Asusy. Kromě PadFonu uvidíte zajímavý model Taichi – dotykový notebook s Windows 8, který má displej z obou stran víka.

  • 1:40 – přeskočte rovnou na PadFone 2

Díky videu známe několik detailů z technické výbavy druhého PadFonu. Displej telefonu povyrostl na 4,7 palce, rozlišení je „HD“, ale na konkrétní hodnoty si zřejmě počkáme až do úterka. Fotoaparát má 13 MPx, ale nejvýznamnější změnou je stavba těla. Jestliže první generace byla poněkud boubelatá, Asus PadFone 2 je lehčí, tenčí a pomohla k tomu hlavně nová konstrukce tabletového doku. Telefon se do něj nově vkládá na výšku a šachta je bez dvířek, čímž se ušetřily cenné milimetry a zbavili jsme se pohyblivého plastového dílu náchylného na ulomení.

Co se operačního systému týče, nelze očekávat nic jiného, než Android. Screenshoty níže ukazují verzi 4.0, ale osobně bych si vsadil na 4.1.

Klepněte pro větší obrázek 
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nedlouho po videu následovaly první rendery od obvykle dobře informovaných @evleaks

Otázkou do pranice zůstává klávesnice. Na snímcích chybí, ve videu o ní není ani zmínka. Je to jen můj dojem získaný na základě několika rozmazaných záběrů v nízkém rozlišení, ale na hranách přístroje nejsou vidět typické kotevní sloty. Nebo jste snad jiného názoru? Znamenalo by to zásadní změnu koncepce a z trojkombinace by se stala dvojkombinace. Uvidíme v úterý, MobilMania.cz bude přímo u světové premiéry v Miláně!

Diskuze (20) Další článek: Oficiálně: Nokia se zbavila Vertu. Spekulace: Vertu míří k Androidu

Témata článku: Asus, , Asus Padfone, Asus Padfone + Station, Asus Padfone + Station 32GB 3G, Asus Padfone + Station 64GB 3G, Asus Padfone 2, Asus Padfone 2 + Station, Asus Padfone 2 + Station 32GB 3G, Asus Padfone 2 + Station 64GB 3G, Řízený únik, Stavba těla, Utěrka, Pad, F +, První rendery, Nová konstrukce, Foto,