Asus PadFone: mobil, součást tabletu [oficiálně]

Asus jede na plné obrátky a po fantastickém tableto-notebooku Transformer představil mobilo-tablet Padfone. To tu ještě nebylo.

V mé dnešní ranní bleskovce došlo k jedné příjemné chybě. Asus PadFone nebude představen zítra, byl představen už dnes.

Základní koncept je tedy jasný – normálně vyhlížející dotykový smartphone se vloží do zad tabletu a věnuje mu veškerý svůj výpočetní výkon, tablet-dock poskytne pořádný displej, reproduktory a další baterii. V mobilu běží Android, na velkém displeji se uživatelské prostředí roztáhne – zřejmě podobně, jako jsme to mohli vidět u Motoroly Atrix.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Slůvko „zřejmě“ jsem nepoužil jen tak, protože Asus novinářům na Computexu ukázal pouze maketu. S PadFonem se počítá až na vánoční trh a vývoj bude ještě nějaký čas pokračovat. Neznámou také zůstává použitý operační systém (resp. jeho verze, protože Android je jasný). Pro telefony je dnes řada Android 2.x, pro tablety zase 3.x, ale která verze je vhodná pro přístroj, který je tablet i telefon? Asus zřejmě počítá s Androidem Ice Cream Sandwich, který Google vypustí na podzim. V samostatném telefonu bude uživatelské prostředí vhodné pro ovládání na malém displeji, po zasunutí do docku se Android přepne velkoplošného UI optimalizovaného pro tablety. Zřejmě ještě nemá jasno ani samotný výrobce, protože na tiskové konferenci padla zmínka o tom, že je možné vyrobit telefon s Androidem 3 Honeycomb...

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Vzhledem k fázi vývoje je Asus skoupý na technické detaily, nicméně tablet má displej o úhlopříčce 10,1", telefon má 4,3" displej.

Diskuze (26) Další článek: Třetí Nexus přijde v prosinci. Vyrobí jej Samsung, LG nebo HTC?

Témata článku: Asus, , , , Asus Padfone, Asus Padfone + Station, Asus Padfone + Station 32GB 3G, Asus Padfone + Station 64GB 3G, Asus Padfone 2, Asus Padfone 2 + Station, Asus Padfone 2 + Station 32GB 3G, Asus Padfone 2 + Station 64GB 3G, Tab, Základní koncept, Mobil, Součást, MOBI, Pořádný displej, Pad,