Asus představí PadFone: mobil, který je srdcem tabletu

To tu ještě nebylo! Mobil se vloží do tabletu, stane se jeho srdcem a mozkem. Kombinace tablet-notebook se Asusu povedla, jak to bude s mobilo-tabletem?

Žijeme ve fantastické době – máme notebooky, tablety, mobily, tablety, které se mění v notebooky a dokonce i mobily, které se mění v notebooky. Zbývá ještě nějaká kombinace? Ano, Asus a při své zítřejší premiéře na veletrhu Computex představí PadFone, tedy něco, co je „Pad“ i „Fone“, tedy tablet i mobil.

Informace a první fotky utekly už dnes, tak se pojďme kochat. PadFone je symbióza tenkého smartphonu, který se vkládá do tablet docku. Jinými slovy, telefon se stane srdcem a mozkem tabletu. V tabletu není žádný výpočetní výkon (podobně jako laptop dock k Motorole Atrix), zato do tohoto nevídaného svazku přidá další svaly, tedy akumulátory a pochopitelně hlavně obří displej. Všechno to pohání Android. Více detailů zítra.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Tablet? Tablet a telefon? Kouzla nastanou, když se mobil vloží do útrob tabletu (foto: pocketnow.com)
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Takhle vypadá slot na vložení smartphonu. Zajímavý detail: tablet nemá vlastní fotoaparát, průhledem bude na svět koukat foťák mobilu (foto: pocketnow.com)
Klepněte pro větší obrázek
Tato fotka ukazuje Asus PadFone položený na Asus Eee Pad Transformer. Oba tablety jsou stejně velké, novinka bude zřejmě o něco tlustší (foto: pocketnow.com)
Diskuze (27) Další článek: Koncepty Kyocera: okno do budoucnosti

Témata článku: Asus, , , , , Asus Eee Pad Transformer, Asus Eee Pad Transformer 32GB Wi-Fi, Asus Eee Pad Transformer Prime, Asus Eee Pad Transformer Prime 64GB Wi-Fi, Asus Padfone, Asus Padfone + Station, Asus Padfone + Station 32GB 3G, Asus Padfone + Station 64GB 3G, Kter, Tab, Mobil, MOBI, Pad, Srdce, Pře,