Asus přestane v Zenfonech používat procesory od Intelu

V partnerství Asusu a Intelu na poli mobilních zařízení, které doposud vypadalo jako prospěšné pro obě strany, bude nejspíš brzy Intel tahat za kratší konec. Šéf Asusu Jerry Shen oznámil v rozhovoru pro portál Yugatech, že jeho společnost bude ve smartphonech Zenfone nově používat čipsety Snapdragon 615 od Qualcommu. Asus dosud u svých mobilů dával téměř výlučně prostor Intelu, jehož baytrailové a moorefieldové Atomy pohánějí také velkou část tabletů a konvertibilních zařízení Asus. Důvod změny dodavatele čipsetů pro mobily Shen neupřesnil.

Intel v uplynulých třech letech potřeboval rozpohybovat svůj byznys s mobilními procesory a Asus byl pro něj v této fázi coby začínající producent smartphonů výhodným partnerem. Čipsety Intelu začali postupně používat i další výrobci. Asus získal své místo na trhu smartphonů, které potvrdil uvedením letošních top modelů Zenfone 2 a Zenfone Zoom, a letos hodlá prodat až 30 milionů smartphonů. Spolupráce obou firem tak mohla jednoduše z počáteční vzájemné výpomoci přejít na běžnou obchodní úroveň.

Diskuze (2) Další článek: Galaxy S6 má problémy se správou RAM, Samsung chystá opravu

Témata článku: Asus, , , , , , , Asus Zenfone 2, Asus Zenfone 2 (ZE500CL), Asus Zenfone 2 64GB, Asus Zenfone 2 Deluxe Special Edition, Asus Zenfone 2 Laser (5.0), Asus Zenfone 2 Laser (5.5), Asus Zenfone Zoom, Procesor, Moor, Proces, Pře, Zen, Pro +,