Asus ROG Phone II: Herní bestie, kterou jen tak neutaháte

Do redakce se nám dostal (v Evropě zatím nepředstavený) herní smartphone Asus ROG Phone II. Už z první generace jsme byli nadšení, zajímalo nás tedy, kam se druhá generace posunula. Designově je telefon stejný, jen vyrostlo tělo i displej, s 6,6" FullHD+ displejem strčí do kapsy i konzoli Nintendo Switch, nemluvě o podpoře HDR10 a plynulém obrazu díky 120Hz obnovovací frekvenci, kterou vidíme u AMOLED displeje úplně poprvé. Herní zážitek podpoří také opravdu silné stereo reproduktory.

Posunem vpřed je gigantický výkon, který obstarává aktuálně nejvýkonnější procesor Qualcomm Snapdragon 855+. Ten zde navíc podpořilo 12 GB RAM. Výsledky benchmarků by vzhledem k nefinálnímu softwaru nebylo férové ukazovat, ale věřte, že telefon bleskově zvládne cokoliv, co mu předhodíte. Když se náhodou zapotí, stačí jen na záda připnout chladící větráček, který je součástí balení. Úložiště je zde 512 GB, takže místa pro hry a videa je dostatek, odpoustíte mu tedy i chybějící slot pro paměťové karty.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Herní centrum, ve které vidíte takt a teplotu komponent telefonu a můžete zde přizpůsobit detaily her, citlivost senzorů Air Triggers, rychlost větráčku nebo světlo Aura na zádech.

Pokud jde o samotné hraní, rychle si zamilujete boční senzory Air Triggers 2, které konečně dostaly vlastní haptiku a skvěle tak fungují jako herní tlačítka. Využít se však dají i napříč systémem. Pro zájemce však přijde na trh i sada herního příslušenství, které z telefonu udělají plnohodnotnou přenosnou konzoli. A když mluvíme o cestování, vězte, že použitá 6 000mAh baterie postačí na dlouhé hodiny nekompromisního hraní. V běžném režimu pak zvládne v klidu 3-4 dny.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Prostředí systému

Nainstalovaný operační sytém Android 9.0 Pie je schován za herní nadstavbou ROG UI, která jej za změnila k nepoznání. Důraz na černou barvu v kontrastu s jinými výraznými barvami je zde všudypřítomný a po zapnutí herního módu dokonce i ikony aplikací začnou svítit červeně. Pro nehráče je však možnost přepnustí do grafiky čistého prostředí Zen UI.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Hraní s AirTriggers je mnohem pohodlnější a proti ovládání displejem máte i citelněji rychlejší reakce. Herní džin pak umožní zakázat upozornění, streaming videa či zobrazit fps, teplotu komponent či odhadovanou výdrž baterie.

Narozdíl od první generace ROG Phone II nešetří na foťáku. Dostal do vínku stejný duální 48Mpx snímač jako Asus Zenfone 6. Pořízené fotografie jsou tedy skvěle ostré a plné detailů. Streameři budou mít pro z měnu radost z čelní 24Mpx kaperky. Vzhledem k nefinálnímu softwaru, který s parametry fotky určitě ještě zahýbe, si však s hodnocením počkáme až na prodejní kus.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Ukázkové snímky. První dvě jsou focené ze stejného místa, jen jsme přepnuli na širokoúhlý objektiv.

Telefon bude v Evropě představen již za pár dní na veletrhu IFA v Berlíně, kde bychom se měli dozvědět i cenu, případně datum uvedení na český trh. Jen pro srovnání připomeneme, že první generace startovala na 23 tisících. Zde by cena mohla být velmi podobná.

Asus ROG Phone II 512GB
rozměry a hmotnost: 171 × 78 × 9,5 mm, 240 g
displej: 6,6", kapacitní AMOLED, 1 080 × 2 340, 390 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (1200|400 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 802.11 a/ac/ad/b/g/n, Bluetooth 5, GPS
paměť: 512 GB, RAM: 12 GB, baterie: 6 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 855 Plus (8× Kryo 485, 3 GHz, 7nm)
operační systém: Google Android 9 (Pie)
fotoaparát: 48MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
68 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (5) Další článek: Surfovali jsme na 5G síti: blesková odezva a gigabit jako běžná provozní rychlost

Témata článku: Asus, , , , , , , , Asus ROG Phone II 512GB, Herní, Asus ZenFone, AirTriggers, Generace, Hraní, Kter, ROG UI, Asus ROG, Air Triggers, Berlín, Displej, BES, Herní bestie, Herní džin, Nintendo Switch, Triggers,