Audiovox sedm-tři-sedm: dokonalý mobil?

Nové mobilní telefony vypadají, jako by byly střiženy podle stejného vzoru: jsou rozevírací, mají barevné displeje a disponují spoustou zajímavých funkcí. Může mít mobil ještě něco víc?

Společnost Audiovox, která má model RTV-737 na svědomí, není v našich krajích téměř vůbec známá. Jak by také mohla být - vždyť nemá v Česku ani oficiální zastoupení, ani po těchto mobilech nesáhnul žádný z našich operátorů. Proč se jím tedy zabýváme?

Jednoduše proto, že se jedná o zajímavý mobil, který bychom určitě rádi uvítali i na našem trhu. Disponuje totiž spoustou zajímavých funkcí. Model sedm-tři-sedm sice vypadá jako normální véčko, ale zdání v tomto případě velmi klame. Celou horní část totiž zabírá barevný displej, který zcela určitě patří mezi ty nejlepší, jaké můžeme dnes v mobilech spatřit. Zarážející je nejen jeho velikost, ale také barevnost - subjektivně je displej o dvě třídy lepší než zobrazovač použitý v Ericssonu T68. Barevné displeje tedy nastupují a zřejmě se jich již nezbavíme.

Hmotnost necelých osmdesát dva gramů bouli v kapse určitě neudělá a ani rozměry 85 x 46 x 25 milimetrů jsou poměrně sympatické. Vraťme se ale zpět k funkcím tohoto telefónku. Mobilní telefon s barevným displejem je skutečně předurčen pro datování a datové přenosy podporující technologie GPRS jsou již poměrně příjemně rychlou záležitostí. Audiovox totiž podporuje čtyři timesloty pro download (stahování dat) a jeden timeslot pro upload (odesílání dat) - stejnou rychlostí stahuje data například Siemens S45.

Telefon disponuje snad všemi myslitelnými funkcemi - wapovým prohlížečem, hlasovým ovládáním i vytáčením, e-mailovým klientem nebo několika zábavnými hrami. Vyzváněcí melodie dokáží cvrlikat několika nástroji a lze je společně s logy i animacemi posílat na jiné mobily - Audiovox RTV-737 totiž plně podporuje standard EMS. Neexistující funkce lze spočítat na prstech jedné ruky - jedná se především o nový standard MMS, který však není příliš jednotný. Někdo také může postrádat Bluetooth konektivitu.

Po bližším prozkoumání tohoto telefonu mi zvlhne zrak při představě, že se k nám asi nikdy nedostane. Vypadá totiž docela sympaticky a velmi dobře si dokážu představit pravidelné používání právě tohoto zajímavého - a troufám si říci i exotického - mobilního telefonu.

Ve zkratce:

  • Mobilní telefon Audiovox RTV-737
  • Sítě: GSM 900/1800/1900 MHz
  • Rozměry: 85 x 46 x 25 milimetrů
  • Hmotnost: 82 gramů
  • Displej: barevný TFT, 256 barev, 160 x 132 obrazových bodů
  • Baterie: 850 mAh
  • Pohotovostní doba: 110 hodin
  • Doba hovoru: 125 minut
  • Podporované funkce: GPRS 4+1, WAP, e-mailový klient, 4 hry, EMS, vícehlasé zvonění, T9, čas a datum, kalkulačka, hlasové vyzvánění, hlasové vytáčení, hlasový zápisník
  • Nepodporované funkce: MMS, Bluetooth
Diskuze (29) Další článek: Jací jsou milionáři našich operátorů?

Témata článku: , Siemens S45, Podporující technologie, Pravidelné používání, Mobil, Sed, Dok, MOBI, Audi