Autohandsfree SuperTooth Buddy: Nenápadný jezdec (test)

Rádi byste v autě telefonovali bezpečně a pohodlně a nechcete si interiér zaplnit držáky, mikrofony a kabely? Vemte si do auta autohandsfree SuperTooth Buddy.

Autohandsfree na sluneční clonu SuperTooth Buddy je tu hlavně pro řidiče, kteří musejí vyřizovat hovory za volantem auta; nabízí slušný zvuk a příjemnou obsluhu všech funkcí, přidává možnost spárování s dvěma mobily najednou. Jeho sympatické rozměry pak zaručí, že o něm takřka nebudete vědět, pokud na něj zrovna nebudete samozřejmě potřebovat mluvit.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Prodejní balení obsahuje nezbytnou autonabíječku s microUSB konektorem

Především tenké handsfree výrobce doplnil jednoduchou kovovou sponou, která stiskem polstrovaných čelistí pevně drží na sluneční cloně, ať už ji všelijak naklopíte. Buddy se k cloně pevně přichytí díky kulatému magnetu na spodní straně. Nutno dodat, že síla magnetu je dostatečná i na jízdu po různých výmolech a městských silnicích s kolejemi. Buddy z magnetu snadno sejmete rukou, stačí trochu více zabrat. Jelikož je spona oboustranná, ani při sklopení clony o handsfree nepřijdete, jednoduše jej přichyťte na druhou stranu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Kovová spona spolupracuje s magnetem na handsfree, drží pevně

Ovládání handsfree řídí několik tlačítek na jeho povrchu. Příslušné ikony naznačují jejich účel, je tu dvojice ovladačů hlasitosti, párovací a ukončovací tlačítko a hlavně jedno zelené se sluchátkem – multifunkční. Kolem jeho obvodu decentně poblikává vícebarevná dioda, co ukazuje stav spojení i baterie. Její světlo nijak nevadí ani večer, i když nejde vypnout. Pětice tlačítek vyžaduje silnější stisk prstů, odpovědí je slyšitelné cvaknutí.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Ladný tvar konstrukce doplňují zkosená tlačítka na čelní straně

Hlavní tlačítko by mohlo nad povrch více vykouknout, jeho nahmatání není ideální. Vedle něj je nainstalován mikrofon, v druhém zaobleném konci handsfree se ukryl hlasitý reproduktor. Citlivost mikrofonu s DSP potlačením šumu je obstojná, druhá strana si na nějaké přeslechy nestěžovala. Hlasitý reproduktor křičí vydatně, až někdy rezonuje konstrukce zařízení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Buddy v ostrém nasazení na sluneční cloně

Handsfree vyhoví více uživatelům najednou, podporuje současné spárování s dvěma mobily. V praxi jsem toto ověřil s Nokií N85 a E72. Na který mobil někdy zavolá, jeho zvuk v handsfree uslyšíte. Už povinnou výbavou je samozřejmě opakované, hlasové vytáčení, automatické párování; potěší microUSB konektor nabíječky, dobijete tedy i z počítače. SuperTooth Buddy patří mezi handsfree, které umí oslovit dobrým zvukem a hlavně tenkou konstrukcí.

Autohandsfree SuperTooth Buddy ve zkratce:

  • Zapůjčila: Recall
  • Web: shop.recall.cz
  • Cena: 1 145 Kč
  • Rozměry: 15 × 49 × 129 mm
  • Hmotnost: 64 g
  • Bluetooth: 2.1
  • Profily: handsfree, headset
  • Doba hovoru: až 20 h
  • Pohotovostní doba: až 100 h
  • Obsah balení: microUSB, autonabíječka, klip

 

Diskuze (20) Další článek: Osmimegapixelová N86 nechce dobíjet, Nokia čelí reklamacím

Témata článku: , , Hlavní tlačítko, Buddy, Auto, Slyšitelné cvaknutí, Šup, Nena, Test, Super +, Nen, Sup, Čelist, Super