Automat na mobilní zábavu je na světě

V automatu si dnes můžete koupit třeba láhev s nápojem či jídlo. Co kdybyste ale narazili na automat, který vám na místě prodá logo na displej mobilu, vyzváněcí tón, hru či užitečnou aplikaci?

Psát o tom, že se mobilní telefony staly nedílnou součástí našich životů, by bylo nošením dříví do lesa. Kdo by si však myslel, že soužití lidí a mobilních telefonů již nemůže být těsnější, ošklivě by se mýlil. Život s mobilním telefonem pomalu překračuje rámec vztahu člověka k věci jakožto pracovnímu nástroji. Mobil (obzvláště ty nejnovější) v sobě dokonale snoubí práci i zábavu.

Toho, že lidé se svým mobilním telefonem žijí, chtějí využívat nové služby a učinit ze svého přístroje prostředek zábavy, si všimla jedna americká společnost. Tato společnost jménem nReach se logicky rozhodla, že hlas trhu vyslyší a nabídne majitelům mobilních telefonů službu, kterou by mohli ocenit. Na základě tohoto závěru přišly na svět speciální automaty, které se ve zkušebním provozu objevily v několika amerických supermarketech.

Možná se divíte, co mohou mít automaty společné s mobilními telefony či mobilní komunikací obecně. Možná se stejně divili i Američané, když jeden z takových automatů nalezli ve svém supermarketu. Automat tam totiž nestál proto, aby jim prodal Coca Colu, nýbrž melodii, logo či nejnovější hru na mobilní telefon. Právě takové automaty mají uspokojit potřebu majitelů mobilů, odlišit jejich přístroj od ostatních bratříčků.

Jak vlastně takový novodobý automat na mobilní zábavu funguje? Základem je dotykový displej a permanentní připojení k internetu. Majitel mobilního telefonu k přístroji přistoupí a na displeji si vybere požadovaný produkt (logo na displej, vyzváněcí tón, hru nebo nějakou aplikaci). Svou volbu si poté zkontroluje na fiktivním displeji mobilu přímo na obrazovce. Je-li s výsledkem spokojen, potvrdí výběr a objedná si produkt.

Ve chvíli, kdy tak učiní, přístroj zakřičí, že chce peníze. Zpočátku šokovaný zákazník zaloví ve své peněžence, vytáhne patřičný obnos a vloží ho do chřtánu nenasytného automatu (platit lze samozřejmě také kreditní kartou). Automat v tu chvíli zahlásí, že byl jeho požadavek přijat a obratem odešle nové logo, vyzváněcí tón, hru či aplikaci do jeho mobilu. Během několika málo okamžiků budete mít zákazník zakoupený produkt k dispozici.

Společnost nReach věří, že se ji podaří projekt v krátkém čase vyvést ze stádia testování, do stádia plného provozu. Současný vývoj na poli mobilních komunikací v USA údajně nasvědčuje tomu, že by mohl být úspěšný.

Diskuse: přivítali byste podobnou službu také v České republice?

Diskuze (6) Další článek: Zkušenosti: zajímavé hry a aplikace pro Siemensy

Témata článku: , Mobil, Auto, MOBI, Svět