Barevná mobilní třešnička - Motorola T720

Včera jsme vám představili žhavé novinky od Motoroly. Nyní nadešel čas, abychom se jim podrobně podívali na zoubek. Začněme tajuplnou T720.

Mezi novinkami, které Motorola včera v Miláně představila, bude pravděpodobně největší zájem o T720 s barevným displejem. tento model zastává osvědčenou strategii rozklápěcích telefonů, které již dříve byly velmi oblíbené a ceněné.

Vzhled telefonu není ničím novým a neokoukaným, displej vevnitř a zvenčí je již standardem mezi telefony tohohle typu. Všechno nové se ukrývá uvnitř přístroje.

Menu v barvě

Oproti dvouřádkovému displeji, který vidíme při zavřeném telefonu, můžeme uvnitř objevit barevný skvost v podobě devíti řádkového barevného displeje (pro koho by byly znaky na displeji příliš malé, může využít funkci zoom a degradovat počet zobrazených řádků na sedm). Displej dokáže zobrazit až 4 096 barev - a to je stejně, jako dokáží podobné modely z Asie. Menu je přepracované a navigace probíhá pomocí barevných ikon. Pro pohyb v novém menu telefonu slouží navigační klávesa, která je umístěna v přehledně symetrické klávesnici. Motorola si od nově použitého systému v menu slibuje rychlejší a přehlednější ovládání veškerých funkcí telefonu. Telefon lze ovládat také hlasem stejně jako lze hlasově vytáčet kontakty.

Podpora Javy

Jedním z hlavních taháku T720 je podpora Java aplikací pomocí technologie J2ME. Při potřebě doinstalovat si potřebnou aplikaci si ji jednoduše stáhnete z Internetu přímo do mobilního telefonu. Manažeři si mohou stáhnout finanční kalkulačky, poznámkový blok nebo například aktuální zprávy od agentury Reuters. Naopak pařani raději sáhnou po možnosti stáhnout si některou z nabízených her. Aplikací bude nespočet a proto ztěží potkáte dva stejné telefony. Každý uživatel v něm bude mít jen to, co opravdu využije.

 

Rychlé spojení

Spojení se světem obstarává technologie GPRS. Rychlá data využijeme například ve vestavěném emailovém klientu s podporou protokolu POP3. Můžete být stále připojeni a žádný důležitý mail nám neuteče. Výborná je podpora multitaskingu telefonu. Můžeme stahovat emaily na pozadí a pracovat s telefonem nebo volat. Samozřejmá je přítomnost wapového prohlížeče.

Zábava je potřeba

Ačkoli se jedná spíše o manažerský telefon, nechybí vněm i trochu legrace v podobě modernějších textovek systému EMS verze 5. Lze tedy posílat barevné animované ikonky, šetřiče displeje a hudební vyzvánění. Displej si lze vyšperkovat stáhnutým pozadím nebo si lze telefon odlišit zajímavým vyzváněním, které si můžeme nahrát z Internetu. Počet vyzvánění tak může velmi snadno přesáhnout vestavěných 32 melodií. Vestavěný skladatel nám dopomůže k vlastnímu vyzvánění, které bývá většinou originální, ale neposlouchatelné. Alespoň v mém podání. Vyzvánění si plně vychutnáme, protože Motorola slibuje velmi kvalitní reproduktorek. Odlišit si svůj telefon nebude problém díky možnosti vyměnit si přední i zadní kryt telefonu.

Malý manažér

Manažerský telefon potřebuje aplikace pro správu kontaktů a organizaci času. Samozřejmě T720 vše obsahuje a co by chybělo – nebude problém doinstalovat. Podpora softwaru TrueSync zajistí dokonalou synchronizaci s aplikacemi na stolním počítači, webovými variantami PIM nebo kapesními počítači.

Nová Motorola T720 podporuje všechna nová příslušenství od Motoroly jako jsou například MP3 přehrávače, rádia a různá osobní handsfree.


Přečtěte si o všech nových Motorolách:

Diskuze (30) Další článek: Paegas jako poslední operátor spustil SMS Chat

Témata článku: Motorola, Motorola T720, Motorol, Mobil, Bar, Rychlé spojení, MOBI, Motor