Bats – tak trochu neobvyklá hra pro váš Palm

Hledáte zajímavou a rychlou hru na odreagování? Paměťově nenáročnou a přitom s vynikající grafikou? Vyzkoušejte Bats!
Autorem hry Bats je společnost SkyRocket Multimedia. Hra je zajímavá svou vynikající grafikou, svým vývojem (byla naprogramována přímo na Palmu pomocí vývojového prostředí OnBoard C) i svým námětem. Cíl hry je poměrně jednoduchý – jste netopýr a sháníte si potravu ve formě kolem poletujícího hmyzu (vaším úkolem je zkonzumovat jej co nejvíc, jen tak se dostanete do další úrovně). Cestou však můžete narazit na hladovou sovu nebo později na hada, a těm se musíte vyhnout. Netopýra ovládáte pomocí hardwarových tlačítek aplikací. K otočení netopýra vlevo použijete tlačítko Address Booku, pro otočení vpravo tlačítko To Do Listu. Pohyb netopýra zrychlíte pomocí horního kurzorového tlačítka a zpomalit jej můžete pomocí kurzorového tlačítka spodního. Funkci tlačítka "Pause" plní tlačítko aplikace Memo Pad.

Na obrázku vidíte úvodní okno hry Bats, zobrazující informace o verzi a copyrightu. Menu tohoto okna je stejné jako herní menu (viz dále). Novou hru založíte ukázáním na tlačítko "Start Game...".

Menu "Options" (volby) obsahuje příkazy "New Game" (nová hra), "About Bats" (O aplikaci Bats"), "High Scores" (vysoká skóre – zobrazí tabulku nejvyšších skóre) a "Register" (registrovat) – tento příkaz je žel přítomen i po úspěšné registraci.

Jedná se o velmi zdařilou hru s vynikající grafikou a zajímavým námětem. Celkový dojem ze hry ale kazí poněkud kostrbatější ovládání (po chvíli hraní si však zvyknete ;) a nízký počet úrovní (pouze pět úrovní, v neregistrované verzi úrovně dvě). I přes výše zmíněné nedostatky se jedná o hru velmi kvalitní, která stojí za vyzkoušení.

Závěrečné hodnocení:
+ vynikající grafika
+ zajímavý námět
+ paměová nenáročnost (64 kB RAM)
- hra zatím neexistuje v barevném provedení
- nedostatek úrovní (pouze 5 v registrované!!! verzi)
- na ovládání si musíte zvyknout

Bats v 1.0
shareware - $5
Autor: SkyRocket Multimedia
Zdroj: PalmGear H.Q.
Aplikace po instalaci zabírá 63 kB RAM
Testováno na Palm IIIx, Palm OS 3.5.2

Váš názor Další článek: Nokia 3330: stojí rozdíly opravdu za to? (test)

Témata článku: Palm, Neo, Neo +, Pro +, Hra, Vaš, Nízký počet