Beamer: videotelefonování s běžnou telefonní linkou!

Máte doma pevnou linku a chtěli byste vidět človíčka, s nímž si voláte? Není problém, za pár tisíc si můžete domů koupit videotelefon pro stávající telefonní linku.

Z očí do očí

Telefonování, tak jak jej známe z filmů kategorie sci-fi, se pomalu dostává do běžného života. Lví zásluhu na tom má zařízení Beamer PVC (Phone Video Station) společnosti Vialta. Nebudeme rozvíjet diskuze o užitečnosti této služby, protože ne každý chce ztratit soukromí tím, že bude hovořit s někým z očí do očí. Avšak o tom, jak může být služba užitečná, by mohl vykládat nejeden odloučený pár. Největší výhodou zařízení je jeho snadná montáž a funkčnost s běžnou analogovou telefonní linkou.

  

Zařízení o rozměrech 8,3 in x 6,0 in x 1,9 in se může pochlubit nadčasovým designem, který obohatí váš domácí inventář. Díky několika barevným provedením se nemusíte bát, že by do vaší domácnosti nezapadl. Povedená kombinace skla a plastu ukrývá 3,5“ barevný TFT LCD displej a zabudovanou digitální CMOS kameru. Všechny ovládací prvky jsou umístěny na boku přístroje. Přístroj je díky použitému materiálu velice lehký a proto je vybaven protiskluzovou úpravou podstavce.

  

Instalace Beamru je velice snadná. Napojíte ho na telefonní linku a telefon napojíte na beamer. Nyní už můžete začít videotelefonovat. Podmínkou telefonování s živým obrazem je druhá strana, která musí disponovat stejným zařízením. Kvalita výstupního obrazu záleží na momentální prostupnosti linky. Podporovaná rychlost přenosu je 33,6 kb/s a obraz je zasílán v kvalitě patnácti snímků za sekundu.  Přístroj funguje ve třech režimech.

 

 Pokud nepočítáme hovor bez obrazu, tak režimy jsou následující:

  • Vidíte pouze sebe na displeji (pro narcisty)
  • Vidět je pouze druhá strana hovoru (vhodné, když jste právě opustili bezpečí koupelny)
  • Vidět se mohou obě strany hovoru (klasická videotelefonie)

 

Nadstandardní funkcí je potom možnost odeslat fotografii pořízenou vestavěnou kamerkou.

Pokud vás zařízení zaujalo a nemůžete bez něj žít, obraťte se na tyto stránky, kde přístroj zakoupíte za 299 dolarů nebo výhodněji kombo (dva přístroje) za cenu 499 dolarů.

Diskuze (5) Další článek: Oskar zvýšil odměnu za staré Nokie 5110 na dva tisíce korun

Témata článku: Telefon, Link, Narcis, Beamer