Benq-Siemens S68: skromný, ale výkonný (test)

Jeden z prvních modelů od Benq-Siemensu má potenciál stát se u nás hitem. Jednoduchý design, dostačující výbava, rychlé reakce, ale především nízká cena přesvědčí spoustu uživatelů. Díky svojí výbavě najde využití nejen pro osobní, ale také pracovní účely.

Rychlé odkazy

 • parametry telefonu v katalogu mobilů
 • fotogalerie se všemi obrázky
 •
nerozdělená recenze v textové verzi

Když jsem Benq-Siemens S68 poprvé dostal do ruky, moje pocity byly hodně rozpačité. Na jednu stranu téměř komické srovnání s Goliášem v podobě MDA Varia, na které jsem zvyklý, na druhou stranu trochu konzervativní, až strohé designové zpracování. Již velmi brzy si mě však, stejně jako kolegu Michala Sedláka, dokonale získal.

Model S68 byl oficiálně představen v lednu letošního roku a několik měsíců po první prezentaci se dostává na náš trh. Na první pohled se nabízí nejen vizuální, ale i funkční srovnání s loňským Siemensem CC75, který se nakonec v prodeji neobjevil. Zásadní rozdíly jsou však okamžitě patrné: lepší displej, větší paměť, Bluetooth, ale hlavně nižší cena.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Oficiální obrázky Benq-Siemensu S68

Stříbrná vede

Konstrukčně obstál Benq-Siemens dobře. Ze začátku na sebe přední i zadní část krytu doléhaly naprosto bezproblémově, s postupem času a častější manipulací s kryty ale trochu povolovaly a silnější promáčknutí už doprovázel slyšitelný zvuk. Je to způsobeno částečně i tenkou baterií, která nepřiléhá přímo na zadní část. Při běžném používání se do tohoto extrému dostanete jen minimálně.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Benq-Siemens S68 živě

Přední kryt je vyroben z broušeného hliníku a už na první pohled působí kombinace různých zpracování stříbrné barvy velmi luxusním dojmem. Ve stejné cenové třídě byste asi jen těžko hledali reprezentativnější design. Přestože je zadní kryt vzhledově trochu nudný, ale k odstínům stříbrné asi jinou než černou barvu zvolit nelze. Naměklý plast dokonale drží v ruce a svým povrchem zabraňuje přílišnému prokluzu. Jediným ozdobným prvkem zadního krytu je pak vyleptané logo společnosti Benq-Siemens v horních partiích.

Srovná se i s RAZRem

Za zeštíhlovacími trendy moderní doby nezaostává S68 svými rozměry 108 × 44 × 13 mm ani hmotností pouhých 79 g. Jen pro srovnání, rozměry Motoroly RAZR V3 jsou 98 × 53 × 14 mm. Nad povrch předního krytu vyčnívají jen obdélníková tlačítka, na bocích pak kolébky a výstupky krytu pro jeho jednodušší sejmutí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Srovnání velikostí s kartou • S68 v ruce • boční pohledy

Zatímco kolébka na pravé straně slouží k ovládání hlasitosti, nalevo lze jednoduše aktivovat další funkce, jako zrychlený přístup do hlasových poznámek. Nad kolébkami jsou na obou stranách umístěny otvory vestavěného reproduktoru. Spodní ploška telefonu je již standardně věnována zdířce pro připojení datového nebo dobíjecího kabelu. V útrobách telefonu je skryta tenká baterie typu Li-Ion o kapacitě 660 mAh, která by měla vydržet až 300 hodin v pohotovosti a 300 minut nepřetržitého hovoru. V reálu jsou hodnoty samozřejmě nižší a při intenzivnějším používání se pohotovostní doba pohybuje kolem 2 – 4 dnů.


V následující kapitole najdete informace o klávesnici, displeji a prostředí telefonu

Témata článku: Benq, Benq-Siemens, Siemens, , Benq-Siemens S68, Motorola Razr, Motorola Razr V3, Motorola V360, Nokia 6021, Panasonic VS3 , Siemens S65, Sony Ericsson K700i, Test, Propadliště, Goliáš, Jednoduchá poznámka, Vyzváněcí režim, Čas kritizovaný, Výkon, Jediný konkurent, Dobíjecí kabel