BlackBerry v USA: osm hororových hodin bez e-mailu

Čím větší podíl má firma na trhu, tím větší zmatky nastanou, když se objeví nějaký technický problém. Jako třeba během včerejšího večera a noci ve Spojených státech amerických, kde přestaly fungovat snad všechny mobilní telefony BlackBerry. Abych byl přesný: nefungovala mobilní data. Jenže vzhledem k tomu, že BlackBerry je zejména e-mail a až po dlouhém nic následují ostatní služby, je to možná stejné, jako kdyby nefungovalo vůbec nic.

Operátor AT&T zaslal svým zákazníkům e-mail, ve kterém se omlouvá za neočekávanou havárii. Opravu odhadoval na 6–8 hodin. Další zprávu mají jeho zákazníci očekávat kolem šesté hodiny ranní, tj. před polednem našeho času. Samotný BlackBerry ale mlčí – resp. na jeho webu se mi nepodařilo objevit žádnou informaci o aktuální situaci.

Pěkné aktualizované shrnutí událostí včerejšího dne včetně nepředstíraného zoufalství najdete na webu CrackBerry. Výstižné jsou také zprávy na Twitteru, kde se výraz BlackBerry dostal do žebříčku nejaktivnějších slov a i teď, když už část nebo možná většina přístrojů funguje, zde přibývají příspěvky rychlostí až stovek za minutu (a to je v Americe ještě noc). Technickému problému se věnuje dokonce i CNN.

Diskuze (31) Další článek: Vánoční last-minute: kupujeme mobil za tisícovku

Témata článku: Blackberry, , , , Black, Včerejší večer, Hod, Mail, Horor