Blu: Uzrál čas na telefon omotaný kolem zápěstí?

Na Kickstarteru si o podporu řekl ambiciózní projekt smartphonu, který neodložíte na stůl, ale ohnete jej a jako náramek na zápěstí. Další mobilní revoluce?

Na Kickstarteru se objevil projekt nositelného smartphonu Blu. Hlavním mottem je to, že nemusíte nosit smartphone a náramek, ale nosíte přímo ten smartphone tak, že jej omotáte kolem zápěstí.

Tvůrci si řekli o nemalých 600 000 dolarů, ale zatím mají jen mrzkých 22 tisíc. Čím to? Vždyť slibují něco revolučního! Podle mého názoru je to jednoduše tím, že jim lidé nevěří. Proč by s tak ambiciózním projektem měl přijít neznámý tým, když například Samsung se svou armádou vývojářů do produkce vypustí ne ohybatelný, ale pouze ohnutý displej? Neříkám, že to není možné, ale… Proč bychom měli svěřit své peníze chlapci odhadem mezi 20 a 30 lety? Možná je to příští Steve Jobs a opravdu to dokáže, ale jaká je pravděpodobnost?

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Tu screenshot z HTC, tu z iPhonu, jinak jen náčrtky a samostatně fungující fragmenty. Dokáží tvůrci poskládat slíbený celek? Dostanou díky Kickstarteru příležitost?

A ještě jedna otázka mě napadá. I když se celý projekt povede... Opravdu budete chtít nosit takhle velký náramek? Jedním z předpokladů úspěchu „fitness náramků“ je to, že o nich prakticky nevíte. Ale vsaďte se, že o náramku s 5,5" displejem vědět budete.

Nerad jsem skeptický a v rád se v tomto případě spletu, ale nemyslím si, že by právě tohle byla ta příští velká mobilní revoluce…

Diskuze (17) Další článek: Sony představí na MWC vodotěsný mobil a 2K tablet

Témata článku: , , , Telefon, Zápěstí, Čas, BLU