Bluetooth handsfree dostupné i pro komunikátory řady Nokia 9xxx

Komunikátory od Nokie byly donedávna o vymoženost zvanou bluetooth handsfree ochuzeni. Na CeBITu se však objevilo řešení i pro ně.

Oblíbená řada komunikátorů Nokia 9210/9210i, ale také i obstarožní 9110, byla přes své nepopiratelné kvality ochuzena o Bluetooth handsfree. Důvod byl jednoduchý – s Bluetooth technologií si nerozuměly.

Specialista na handsfree sluchátka – společnost Jabra, však na CeBITu prezentovala řešení i pro ně. Jednalo se o drobné zařízení, které spolupracovalo pomocí Bluetooth technologie s Jabra sluchátkem BT200.

Bluetooth pro všechny

Jak již bylo zmíněno, Bluetooth modul od Jabry je velmi drobný. Jeho rozměry jsou je 3,1 x 5,1 x 5,7 centimetrů a dosah modrozubé technologie až deset metrů. Bluetooth modul bude v prodeji jen se sluchátky Jabra BT200, neboť bude fungovat pouze s tímto typem sluchátek. Byl totiž vyvinut k tomu, aby se sluchátkem BT 200 automaticky spojil. Samozřejmě  že je nutný i ovládací software, ten kromě funkční spolupráce bude mít na starosti třeba i profily. Ostatní sluchátka jiných výrobců u tohoto Bluetooth modulu neuspějí.

Balení Bluetooth modulu a sluchátka Jabra BT200 bude k dostání asi za 190 Euro.

Diskuze (5) Další článek: Recenze UMAXu ActionBook 830T: tak trošku větší mobil

Témata článku: Nokia, , , Blue, Komunikátor, Bluetoot, BLU, Bluetooth technologie, DOS, Pro +, Bluetooth handsfree, Handsfree, Jabry