Bluetooth sluchátka budou mít speciální čip od Qualcommu. Díky němu vydrží déle hrát

Na veletrhu CES se prezentoval také technologický gigant Qualcomm, který je ve Spojených státech doma. Společnost zde mimo mnoha inovací z oblastí 5G, mobilní infrastruktury a umělé inteligence představila také nové zvukové čipy řady QCC5100 určené pro bezdrátová Bluetooth sluchátka a headsety.

Klepněte pro větší obrázek
Referenční design sluchátek s čipem od Qualcommu

Hlavní výhodou nových čipů má být zejména úspornost provozu. Velkým problémem zejména u zcela bezdrátových sluchátek je nedostatek prostoru pro umístění baterie. Čipset má mít menší energetickou náročnost až o 65 % ve srovnání se současnými řešeními, a to jak při přehrávání hudby, tak při telefonování přes sluchátka.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Sluchátka mohou být zcela oddělená nebo vzájemně spojená kabelem

Čipset podporuje aktuálně nejúspornější specifikaci Bluetooth 5, technologie a formáty Qualcommu TrueWireless Stereo (pro zcela bezdrátová sluchátka), aptX HD, Hi-Res Audio (192 kHz, 24 bit) a také integrované hybridní aktivní potlačení hluku (ANC). K tomu si výrobci budou moci implementovat i hlasového asistenta, takže celé řešení bude fungovat i s tzv. chytrými sluchátky, neboli „hearables“. První sluchátka s novými čipy řady QCC5100 by se na trhu mohla objevit v polovině roku.

Podívejte se na tiskovou konferenci Qualcommu na CES 2018:

Váš názor Další článek: Malinové LG V30 ukazoval výrobce jen za sklem. Nová barva vypadá zajímavě

Témata článku: , , , , , , , , , , , Special, Aptx hd, Současné řešení, Čipset, Hlavní výhoda, Čip, Bluetooth sluchátko, Speciál, První sluchátko, Nový čip, Dík, Velký problém, Bluetoot, Referenční design,