Bluetooth sluchátko Sony Ericsson HBH-PV700: konečně s Fast portem

Majitelé novějších telefonů značky Sony Ericsson už nebudou muset opatrovat zvláštní nabíječku pro bluetoothové sluchátko. Na trh se dostalo první sluchátko s Fast portem, které mimo to láká svěžím designem a velmi nízkou cenou.

Nabídka Sony Ericssonu se neomezuje pouze na telefony. Vybrat si můžete z široké nabídky příslušenství a najdete zde rovnou několik bluetoothových sluchátek od levných, po profesionální přístroje s displeji. Sluchátka značky Sony Ericsson mají velmi dobrou pověst a často po nich pokukují i majitelé telefonů jiných značek.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nové sluchátko HBH-PV700

Nedávno se v nabídce objevilo nové sluchátko s označením HBH-PV700. Má sice docela nápadný design s odvážnou kombinací bílé a zelené barvy, nejzajímavější je na něm však zdánlivá maličkost – konektor pro připojení nabíječky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Sluchátko se skvěle hodí k bílému Sony Ericssonu W900i

V moderních barvách

Sluchátko je poměrně malé a příjemně lehké. Štíhlé tělo na délku měří 73 mm a váží pouze 23 g. Konstrukčně se nijak zvlášť neliší od svých předchůdců řady 600. Na zadní straně tedy najdeme klasickou sponu, která slouži k připevnění sluchátka na ucho. Spona je pouze malá, úzká a na konci změkčená pryží, aby příliš netlačila. Pružný úchyt dovoluje vychýlení spony a samozřejmě také její převrácení na druhou stranu, aby se sluchátko dalo nosit na pravém i levém uchu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Netradiční zelená sluchátku sluší • úchyt obstarává variabilní spona

Z plochy zadní strany vystupuje špalík trnu sluchátka. Trn je poměrně široký a materiálem je tvrdý plast, takže nelze do ucha zatlačit. Navíc je umístěn velmi blízko okraje spony a při nasazení směřuje spíše do boltce. Takto jsou ovšem konstruována snad všechna bluetoothová sluchátka od Sony Ericssonu. Přesto na uchu docela dobře drží a všechno zřetelně uslyšíte. Pouze v hlučnějším prostředí zvuky z okolí více ruší a při prudkém pohybu hlavou má sluchátko tendenci spadnout.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Sluchátko na svém místě drží, ale je trochu volné

Výrobce se snaží upoutat i designem a přední stranu sluchátka proto náležitě ozdobil. Do bílého plastu je vsazen světle zelený panel, do kterého zasahuje hlavní ovládací tlačítko a rámeček informační diody. Kousek vedle je plastické logo výrobce, které svoji sytě zelenou barvou design ještě oživuje. Skrytý strana sluchátka je však šedá a k barvám na přední straně „neladí“. Při představení výrobce uvolnil fotografii také černé varianty, která se ovšem do prodeje zřejmě nedostane.

Klepněte pro větší obrázek 
Zatím není jasné, zda se černá varianta dostane na trh

Vystačíte si s jednou

Kromě tlačítka na předním krytu je sluchátko opatřeno ještě dvěma klávesami na boku, které slouží k regulaci hlasitosti. Při současném podržení spustí režim párování. Hlavním tlačítkem přijmete nebo zavěsíte hovor, krátkým podržením se spustí hlasové vytáčení a dlouhým podržením sluchátko zapnete nebo vypnete. Dioda svým blikáním indikuje provozní stavy. V běžném režimu se krátce rozsvěcuje zeleným světlem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Prvky na přední straně • tlačítka pro regulaci hlasitosti • štěrbina mikrofonu

Všechna tlačítka pohodlně nahmatáte, boční klávesy by však mohly být trochu větší. Aby nedocházelo k přehmatům, je zesilovací tlačítko opatřeno vystouplým symbolem „+“, který prstem bezpečně nahmatáte. Na zeslabovacím je naopak vyryt znak „–“. Stisk ve všech případech potvrdí jemné cvaknutí.

Největší inovaci hledejte na konci sluchátka. Je zde malý konektor, který je kompatibilními s konektorem Fast port novějších typů telefonů Sony Ericsson. Majitelé takových telefonů už nebudou muset opatrovat dvě nabíječky, telefon i sluchátko obslouží jediná, stejně jako tomu bývalo dřív. Ke sluchátku ale samozřejmě nabíječku dostanete. Konektor má zkrácený pro potřebu sluchátka a je opatřen pouze jedním příchytným trnem, telefon s ní ovšem také nabijete. Podle údajů výrobce bude potřeba nabíjet po pěti hodinách hovoru nebo 150 hodinách v zapnutém stavu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nový konektor • standardní nabíječka dodávaná k telefonům má konektor trochu delší, ale kompatibilní

Láká i cenou

V balení najdete také černou šňůrku k zavěšení sluchátka na krk. Ta se připevňuje na úchyt hned vedle konektoru. U starších sluchátek je řešení elegantnější i praktičtější – šňůrka se zde připíná ke konektoru nabíječky, kde pevně drží, ale je možné ji snadno odepnout. Poloviční Fast port se zdál výrobci k tomuto účelu zřejmě nevyhovující, škoda.

Klepněte pro větší obrázek 

Bluetoothové sluchátko Sony Ericsson HBH-PV700 si své zákazníky získá atraktivním designem, kvalitním konstrukčním zpracováním, bezproblémovou funkčností a mnozí jej budou volit kvůli novému konektoru. Má však ještě jedno velké lákadlo – příznivou cenu. Sluchátko můžete koupit za necelých 1 300 Kč (Cybex.cz).

Tip: chcete vědět ještě víc? Přečtěte si recenzi sluchátka HBH-PV700 serveru SEMania

Plusy a mínusy:

+ atraktivní design
+ konektor kompatibilní s novými telefony
+ kvalita zvuku

- sluchátko je na uchu docela volné
- malá zesilovací tlačítka
- šňůrku nelze rychle odepnout

Diskuze (11) Další článek: Motorola přestavila nový Rokr E2: hudba na Linuxu

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , , , Velké lákadlo, Sluchátko, Bluetooth sluchátko, Fast, Hodina hovorů, Bluetoot, Sluch, Pór, Blue, Kompatibilní konektor, Port, Nové sluchátko, BLU, Son, F +, Hodina hovoru, Eri