Bolt si teď můžete zavolat přímo z mapové aplikace Petal Maps na telefonech Huawei

Huawei dále vylepšuje svoji mapovou aplikaci Petal Maps, na které spolupracuje s TomTomem. Na podzim vyšla její velká aktualizace, verze 2.0, která přinesla mimo jiné vylepšené pokyny v navigaci, offline mapy a informace o dopravní situaci, získávané crowdsourcovanou formou od samotných uživatelů.

Nyní přichází praktická inovace pro ty, kteří často využívají služeb digitální taxislužby Bolt. Auto od Boltu si nově můžete objednat přímo z mapové aplikace Petal Maps, a to jak v její verzi pro smartphony Huawei se službami Huawei Mobile Services (HMS) – tedy bez Googlu –, tak i verzi stejné aplikace dostupné v Google Play.

Vlastní auto, MHD, nebo sdílená taxislužba?

Při vyhledávání trasy v mapách se nově mezi nabízenými variantami přesunu kromě chůze, jízdy na kole, auta či MHD objevuje i možnost dopravy prostřednictvím řidičů firmy Bolt. Podobným způsobem spolupracuje s vybranými taxislužbami i konkurenční mapová platforma Google Maps.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samotné Petal Maps objednání služby neprovedou, ale i s trasou vás přesměrují přímo do aplikace Boltu

Uživatel klikne na ikonu v rámci Petal Maps, čímž je automaticky přesměrován do aplikace Bolt. Ta už rovnou zobrazí vybranou trasu a stačí jen vybrat a rezervovat řidiče, případně zkontrolovat podrobnosti, jako je vzdálenost či hodnocení, a samozřejmě zjistit, kolik bude cesta stát.

Chybějící mapová aplikace byla Huawei dlouhou dobu jako jedna z těch, kvůli kterým je používání telefonů s HMS méně komfortní než s klasickým Androidem a službami Googlu. Huawei spustil Petal Maps na základě mapových podkladů TomTomu loni v létě, od té doby firma eviduje na 20 milionů aktivních uživatelů.

Představení aplikace Petal Maps 2.0 od Huawei:

Diskuze (1) Další článek: Toto byly legendy! Nejzajímavější telefony sjednocené i rozdělené značky Sony Ericsson, které měly „něco navíc“

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , Huawei Mobile Services, , Petal, Telefon, Aplikace, Dopravní situace, Google Maps, Uživatelé,