BoomBand: do nositelností se pouští také Alcatel

Na český trh přichází nový fitness náramek. Jmenuje se Alcatel Onetouch BoomBand a s cenovkou se vejde pod tisíc korun.

Alcatel Onetouch BoomBand rozšiřuje řady nositelností prodávaných na našem trhu. Je to chytrý sportovní náramek, který měří denní aktivitu – spočítá kroky, podle fyzických parametrů uživatele je přepočítá na spálené kalorie, umí také kontrolovat spánkovou aktivitu, nebo upozornit na příchozí hovor. Mezi denním a nočním režimem BoomBand přepíná sám. Zajímavě zní zmínka o automatickém ztišení telefonu, což se nemusí líbit každému, ale tato možnost určitě půjde v nastavení vypnout. Také je možné aktivovat alarm, který se rozezní v případě, že se náramek vzdálí od telefonu (tedy přijde o signál).

Klepněte pro větší obrázek 

S uživatelem náramek komunikuje vibracemi nebo pěti bílými LED, s telefony si rozumí přes Bluetooth 4.0 počínaje Androidem 4.3. Li-Polymer akumulátor má kapacitu 19 mAh, je dobitý za hodinu a půl, ale výdrž výrobce neuvádí. Procesor nese označení ARM Cortex-M0 32 bit a doplňje jej 256 KB ROM / 16 KB RAM.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Alcatel Onetouch BoomBand váží 16 gramů a je vodotěsný (IP67).

Novinka se v Česku prodává exkluzivně v internetovém obchodu Mall.cz za 990 Kč. Součástí balení jsou dva pryžové náramky – tyrkysově modrý a konzervativnější šedý.

Diskuze (12) Další článek: Vyhrálo lízátko! Google představil Android 5 Lollipop

Témata článku: Alcatel, , Boom, Nos, Fyzický parametr, Sportovní náramek