Bough – zahradničení v Palmu

Pro všechny milovníky zahrad či letních květů i pro milovníky logických her mám dobrou zprávu: je tu Bough. S touto hrou si užijete obojího do sytosti.
Pro všechny milovníky zahrad či letních květů i pro milovníky logických her mám dobrou zprávu: je tu Bough. S touto hrou si užijete obojího do sytosti.

Autorem aplikace Bough (doslova "Hlavní větev") je společnost Mercury Development LLC. Jak jsem se již zmínil v úvodu, jedná se o logickou hru. Hra oplývá jednoduchou zápletkou – někdo rozsekal větev na malé kousky a ta teď pomalu umírá. Hlavní větev je však stále napájena vodou. Jakmile se voda dostane k useknutému kousku větve, ten znovu ožije a vyroste na něm listí. Vaším cílem je takto znovu oživit celou větev. Pokud se vám to podaří dřív, než větev uschne, budete odměněni pohledem na květy, které na ní vyrostou.

Jednotlivé kousky větve otáčíte ukazováním tužkou do jejich políčka. Vaší snahou je spojit useknuté části větve s těmi, které jsou již napájeny vodou (a znovu ožily).

Začátek hryS každým pootočením kousku větve a s ubíhajícím časem se vám neustále snižuje počáteční skóre (skóre je spolu s číslem hry zobrazováno v horní části displeje), jež je odvozeno od úrovně obtížnosti, kterou jste si zvolili na začátku hry. Podaří-li se vám oživit celou větev se skóre vyšším než nula, větev rozkvete.

Rozkvetlá větevNovou hru založíte vybráním položky "New game" (nová hra) z menu "Game" (hra). Na výběr máte z pěti úrovní obtížnosti (u každé úrovně je vpravo zobrazeno vaše nejvyšší skóre v této úrovni). Na řádku "Seed#" je zobrazeno číslo hry, kterou budete hrát (toto číslo je vybíráno náhodně, lze jej však zadat i manuálně a vrátit se tak k již jednou řešeným hrám) – pro každou úroveň obtížnosti je k dispozici celkem 1000000 (!!!) různých variací her.

Nová hraBěhem hry se vám budou hodit i další položky z menu "Game" - "Show Solution" - zobrazí řešení úkolu, "Replay Current Game" - umožní vám znovu si zahrát stejnou hru, "Help" - nápověda, "About Bough" - zobrazí informace o aplikaci Bought a kontakt na autory.

Závěr: Bough je velmi kvalitní logická hra s velmi povedenou grafikou. Pokud se pro ni rozhodnete, určitě nebudete litovat a již se nebudete nudit.

Závěrečné hodnocení:

+ skvělá grafika
+ příjemné ovládání
+ 1000000 různých variací hry
+ 5 úrovní obtížnosti
- cena (7 USD)
Bough verze 2.1
Typ/Cena: Shareware (7 USD)
Autor: Mercury Development LLC
Zdroj: Palmgear H.Q.
Testováno na Palm IIIx, Palm OS 3.5.2
Po instalaci zabírá tato aplikace 52 kB RAM.
Váš názor Další článek: Vyplatí se přejít ze starých tarifů Paegasu na nové?

Témata článku: , , Zahradničení