Braňte se proti krádeži mobilu zajímavou hrou

Operátor Orange zpřístupnil na svém webu zajímavou interaktivní hru. Měla by vás naučit, jak se správně chovat s mobilem na ulici či v tramvaji, aby vám nebyl uloupen nebo abyste jej neztratili.

Mobilní telefony jsou lákavým zbožím pro nejrůznější kriminální živly. Statistiky ukradených telefonů má slova jen potvrzují. Snížit pravděpodobnost okradení přitom lze velmi snadno, stačí si jen zapamatovat pár dobrých rad a váš mobil se hned může cítit bezpečněji.

Orange vychovává

Metodu Ámose Komenského Škola hrou si vzal za své operátor Orange a na svých stránkách v kategorii o bezpečnosti nabídl novou online hru s názvem The Phone Safety Game. Ta má především nenásilnou formou vštípit dětem základní myšlenky bezpečného chování s mobilním telefonem na nejrůznějších místech, konkrétně na procházce městem, v nacpaném autobuse, v noci v parku či na přeplněném koncertě.

Čím bezpečněji jednotlivými úrovněmi hry projdete, tím více bodů můžete získat. Vaše nejvyšší dosažené skóre můžete zaslat někomu jinému a vyzvat jej, aby vás překonal. Pokud nemáte s kým soupeřit, stačí jen nahlédnout do tabulky s nejvyššími výsledky a o motivaci máte postaráno.

Jak na hru

Hlavní hrdina Dirk musí bezpečně projít jednou ze čtyř úrovní a posbírat co nejvíce bodů. Body získáte sbíráním „tokenů“, penízků ležících na chodníku, ale také správným zvedáním hovorů a odepisováním textových zpráv. Nesmíte přitom zapomenout na bezpečnost, zlí psi a pouliční gangy číhají všude. Při setkání s gangem nepřijdete jen o telefon, ale také o dosažené body. Je tedy nutné telefon schovat a vypnout vyzvánění. Co je v krizový okamžik nejvhodnější udělat, to vám hra sama napoví – vybrané ikonky v nabídce budou blikat.

Pokud máte chuť, můžete si tuto hru zahrát.

Diskuze (4) Další článek: Sony Ericsson T610: co lidem nejvíc vadí

Témata článku: , , Krádež, MOBI, Mobil, Pro +